U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Zweetziekte vogel

Gerelateerde informatie

Zweetziekte vogel

Zweetziekte vogel; wat is het?

Zweetziekte  vogelColli bacteriën kunnen zweetziekte bij een vogel veroorzaken. Uw vogel kan besmet raken door een slechte hygiëne en slecht of bemest voer. De zweetziekte komt voornamelijk voor bij nestjongen. De ontlasting van een jonge vogel bevat normaal gesproken een vliesje. Zo kunnen de ouders de ontlasting gemakkelijk uit het nest verwijderen. Als uw nest besmet is met de colli bacterie dan komt de ontlasting van de nestjongen als een vloeibare substantie naar buiten. De coli bacterie veroorzaakt gifstoffen die de darmen aantasten. Bij oudere vogels kan de coli bacterie ook de nieren en gewrichten aantasten. Door de slijmerige en waterige ontlasting van de nestjongen kan het nest niet schoongehouden worden en wordt het smerig. Door de warmte van het nest vermenigvuldigen de bacteriën zich snel. De jongen worden nat en vies. Ze lijken te zweten.

Zweetziekte vogel; wat kunt u zelf doen?

Een goede hygiëne is voor iedere vogel van groot belang. Zeker wanneer u een nest jonge vogels heeft is dit belangrijk. Een goede hygiëne van het hok en de nestkast kan een besmetting met de colli bacterie voorkomen. Ook is het geven van de juiste voeding van belang. Zo kunt u letten op het soort voer dat u geeft. Als u een papegaai heeft kunt u Nutribird compleetvoer aanbieden. Dit voer bevat alle benodigde voedingsstoffen die uw vogel nodig heeft. Voor grasparkieten kunt u Beaphar Xtra Vital proberen. Dit sluit perfect aan bij de behoeften van uw grasparkiet.

Zweetziekte vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vogel of uw nest besmet is met de zweetziekte? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de ziekte vaststellen en uw vogel de juiste behandeling aanbieden. Uw vogel kan een antibioticum voorgeschreven krijgen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts