U bent hier: Knaagdieren

Knaagdieren

Knaagdieren zijn enorm populaire huisdieren. Dankzij het kleine formaat en knuffelgehalte worden ze ook vaak gekozen voor kinderen. Ook nemen knaagdieren in principe minder tijd en verzorging in beslag dan bijvoorbeeld een hond. Toch hebben ze zeker aandacht en verzoging nodig. Ook zijn knaagdieren tere beestjes, die zeker ziek kunnen worden en een dierenarts nodig hebben. Houdt hier dus rekening mee als u uw kinderen blij maakt met een huisdier. Als we op onze site over knaagdieren spreken, bedoelen we: cavia's, hamsters en tamme ratjes. Let op: konijnen zijn geen knaagdieren.

Knaagdieren hamster

Knaagdieren en de dierenarts

Omdat knaagdieren prooidieren zijn merkt u niet snel dat ze ziek zijn. Op het moment dat u wel ziekteverschijnselen ziet (sloomheid, niet meer eten, etc.) is het diertje vaak al flink ziek. Wees dus altijd alert bij uw knaagdier en neem hem bij twijfel mee naar de dierenarts.

Populaire thema's:

Weetje

Hamsteren; de hamster vervoert eten en nestmateriaal in zijn wangzakken. Wist u dat hij ze ook opblaast bij gevaar om groter te lijken? Hamsteren; de hamster vervoert eten en nestmateriaal in zijn wangzakken. Wist u dat hij ze ook opblaast bij gevaar om groter te lijken?

Andere artikelen

NieuwsoverzichtMeer nieuws
Video's

De laatste foto's

Freddie
Ingezonden door Jaap
Knabbel en Babbel
Ingezonden door Kirsten
Japie
Ingezonden door familie Pie...

Praktische tips

Klachten bij uw dier