U bent hier: Knaagdieren Cavia's

Cavia's

Waarom een cavia als huisdier?

Cavia’s zijn natuurlijk schattige diertjes om te zien. Vaak zijn ze erg zacht en zeker de langharige cavia’s zijn aandoenlijk. Maar cavia’s hebben wel verzorging en aandacht nodig. Ook een cavia heeft een eigen karakter en kan niet zomaar bij een stel drukke kinderen neergezet worden.

Cavia of liever een konijn?

Het kan lastig zijn om te kiezen tussen een cavia of een konijn. Het zijn allebei kleine, vriendelijke dieren, die geschikt zijn voor kinderen. Konijnen hebben wat meer beweging nodig, anders worden ze vals. Cavia’s zijn in die zin sneller tevreden, maar hebben wel extra behoefte aan een maatje. Het is aan te raden vooral bij cavia’s niet voor slechts 1 te kiezen. Meer over Konijn of cavia: wat past het beste bij u?

Voeding en verzorging van de cavia

De cavia heeft goed caviavoer nodig en verse groente/fruit. Daarnaast heeft hij een schoon hok nodig, vers water en u moet zijn vacht en nagels verzorgen. Een goede hygiëne helpt om bepaalde caviaziekten te voorkomen. Daarnaast verdienen cavia’s een gelukkig leven met goede huisvesting en voldoende aandacht.

Cavia en de dierenarts

U wilt er liever niet bij stilstaan, maar uw cavia kan natuurlijk ziek worden. De cavia is al snel in gevaar als u de ziektesymptomen opmerkt. Als goed baasje bent u het verplicht om hem naar de dierenarts te brengen. Bedenk dus van tevoren goed dat dit kosten met zich meebrengt. Ook voor het castreren of steriliseren van de cavia kunt u bij de dierenarts terecht.

Populaire thema's:
NieuwsoverzichtMeer nieuws
Video's

Praktische tips

Klachten bij uw dier