U bent hier: Knaagdieren Hamsters

Hamsters

Waarom een hamster als huisdier?

Hamsters zijn leuke kleine beestjes, die relatief weinig verzorging nodig hebben. Ze kunnen daarom ook prima door een kind verzorgd worden (wel begeleiden natuurlijk!). Wel is het slim te bedenken dat hamsters vooral ’s avonds actief zijn. Overdag willen ze liever niet gestoord worden. Ook zijn hamsters niet zo aaibaar/knuffelig als een konijn of cavia, door het kleine formaat. Hamsters zijn erg vermakelijk om naar te kijken. Vooral dwerghamsters zijn niet zo geschikt voor kleine kinderen. Een goudhamster is wat groter en houdt wel van aandacht.

Hamster: een of meerdere in huis halen?

Niet alle hamsters zijn groepsdieren, het beste is om dit uit te zoeken voor u ze samenvoegt. Sommige hamstersoorten voelen zich gelukkiger met een soortgenoot. Andere soorten gaan erge ruzie maken. Zet een hamster in iedere geval nooit bij een ander dier in een kooi en doe het ook niet pas op latere leeftijd. Let er wel op dat als een mannetje en vrouwtje samen in het hok zitten, ze zich kunnen voortplanten. Voorkom dit door naar de dierenarts te gaan.

Voeding en verzorging van de hamster

Een hamster is maar een klein beestje die weinig voedsel nodig heeft. Qua kosten valt dit dus reuze mee. We raden wel aan om speciaal hamstervoer te kopen, dat bevat de juiste voedingsstoffen. Afgezien van het schoonmaken van zijn kooi en toebehoren heeft de hamster weinig verzorging nodig. Wel heeft hij uitdaging nodig, er is allerlei speelgoed voor hamsters te koop.

Hamster en de dierenarts

Een klein teer dier als een hamster, kan helaas snel sterven als hij ziek is. Houd de gezondheid van uw hamster goed in de gaten. Twijfelt u of ziet u duidelijke klachten bij uw hamster? Zoek dan een dierenarts bij u in de buurt. Bedenk voor aanschaf van hamsters dat het ook dierenartskosten met zich mee brengt.

 

Populaire thema's:
NieuwsoverzichtMeer nieuws
Video's

Praktische tips

Klachten bij uw dier