U bent hier: Knaagdieren Tamme ratjes

Tamme ratjes

Waarom een tamme rat als huisdier?

Tamme ratten zijn uitstekende huisdiertjes. Door hun speelsheid en intelligentie beleeft u er veel plezier maken. Ook houden ze van aandacht en knuffelen. Natuurlijk hebben ratten ook verzorging nodig en moet u rekening houden met bijvoorbeeld dierenartskosten. Ratjes hebben beweging en aandacht nodig, bedenk goed of u daar tijd voor heeft. Lees ook 'Tamme rat of hamster; wat kiest u?'

Tamme rat en zijn maatjes             

Tamme ratten zijn echte gezelschapsdieren, het is zielig om maar een ratje aan te schaffen. Twee of meerdere ratten samen voelen zich een stuk gelukkiger. Houd er rekening mee dat ze hierdoor wel vaak een schone kooi nodig hebben.

Voeding en gezondheid van de tamme rat

De tamme rat kan zeker gezondheidsklachten krijgen. U kunt dan het beste langs de dierenarts gaan. Goede voeding voor de tamme rat zorgt in ieder geval voor een goede basis. Let daarnaast op de hygiëne en voldoende beweging en gezelschap voor de tamme rat.

Tamme rat en de dierenarts

Heel vervelend als uw huisdier ziek is, zorg dus dat u alvast een dierenarts heeft uitgezocht. Een dierenarts met ervaring met tamme ratten heeft de voorkeur. Tamme ratten worden ongeveer 2 of 3 jaar oud.

Populaire thema's:
NieuwsoverzichtMeer nieuws
Video's

Praktische tips

Klachten bij uw dier