U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Huisdier mee op reis?

Huisdier mee op reis?

Gaat u op reis en wilt u uw huisdier meenemen? Dat kan. U moet rekening houden met een aantal zaken. Zo is het belangrijk dat uw huisdier een EU-dierenpaspoort heeft. In het paspoort staat uw huisdier omschreven, maar ook inentingen staan hierin vermeld.

Chippen                     

Het is verplicht om uw huisdier te laten chippenHonden moeten altijd gechipt zijn. Als u buiten Nederland reist, dan is het ook verplicht om uw kat of fret te laten chippen. In de chip staan allerlei gegevens. Denk hierbij aan de uiterlijke kenmerken van uw huisdier. Maar ook uw gegevens zijn opgeslagen in de chip. Een huisdier met chip is makkelijker te herenigen met zijn baasje.

Inentingen

Als u op reis gaat buiten Nederland, dan is het belangrijk dat u uw inentingen voor hond, kat of fret op orde zijn. Ook is de rabiës inenting nodig, beter bekend als hondsdolheid.

Vraag uw dierenarts om advies

Voordat u op reis gaat met uw huisdier kunt u het beste een afspraak maken met uw dierenarts. Zo krijgt u advies over uw huisdier en eventuelen inentingen die nodig zijn, voordat u vertrekt naar het buitenland.

Vervoeren van een huisdier

Zorg dat u uw huisdier goed vervoert. Het is onverstandig om een huisdier los in de auto te plaatsen. Zorg dat uw hond of kat in een bench zit. Het is gevaarlijk als het dier niet goed vast zit. Lees meer over 'Hoe moet ik mijn huisdier tijdens de reis vervoeren?'.