U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Huisdier vermist; wat nu?

Huisdier vermist; wat nu?

Huisdier vermist: hoe komt het?

De nachtmerrie van iedere eigenaar: ineens is uw huisdier vermist! Het kan bij alle huisdieren gebeuren, maar vooral veel katten raken vermist. Ook honden zijn regelmatig kwijt. Hoewel u altijd goed oplet en uw dier een fijn thuis heeft, is hij toch ineens weg. Hoe raakt een huisdier zoal vermist:

Huisdier vermist: uw dier zelf zoeken

Als baasje bent u misschien de wanhoop nabij nu uw trouwe kat of hond ineens vermist is. U wilt er van alles aan doen om hem weer thuis te krijgen. huisdier vermistHopelijk is uw dier gechipt, zodat hij snel weer thuis is indien iemand hem vindt. Zorg er ook voor dat uw gegevens bij de Databank up to date zijn. Verder start uw eigen zoektocht direct. Geef niet te snel op, vooral katten kunnen zich een tijd lang ergens verschuilen en toch nog boven water komen. Een paar tips bij het zoeken van uw huisdier:

Huisdier vermist: schakel de buurt in

Vindt u uw huisdier niet snel terug? Zorg dan dat de mensen in de buurt u een handje helpen. Dit kan door ze te vragen mee te zoeken in het bos of in de buurt. Een paar andere tips:

Huisdier vermist: online melden

Een vermist huisdier kunt u ook via internet onder de aandacht brengen. Allereerst zijn er meldingspunten van de Dierenbescherming en bijvoorbeeld Amivedi. Deze sites helpen u uw huisdier weer te vinden. Daarnaast zijn er ook op Facebook allerlei pagina’s, waar u de vermissing kunt melden. Vergeet ook niet om eens te bellen met een lokaal dierenasiel of een melding te doen bij de Dierenambulance. Hopelijk is uw huisdier snel weer in goede gezondheid bij u terug!