U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Kan ik huisdieren houden op een flat?

Kan ik huisdieren houden op een flat?

Natuurlijk kunt u huisdieren houden in een flat. Wel moet u rekening houden met de ruimte die sommige dieren nodig hebben. Wilt u weten welke dieren u in uw flat kunt houden? Lees dan verder.

Katten in een flat houden

Als u een echte kattenliefhebber bent, dan kunt u best een kat in een flat houden. Wilt u graag een kitten? Vraag dan eerst of de kittens in huiselijke sfeer zijn opgegroeid. Een kitten die op een boerderij is geboren, is waarschijnlijk het leven in de buitenlucht gewend. Daarom zal een kitten van een boerderij minder snel wennen aan uw flat dan een kitten die binnen is geboren en daar de eerste maandjes heeft doorgebracht. Het is belangrijk dat uw kat wel zijn energie kwijt kan raken. Speel geregeld met uw kat.

Honden in een flat houden

Honden kunnen prima op een flat leven. Zeker als u vaak genoeg lekker met uw hond gaat wandelen. Zorg dat uw hond zijn energie kwijtraakt. Maak daarom 1 keer per dag minimaal een grote wandeling van minimaal een half uur. Lees meer over 'Hoe vaak moet ik mijn hond uitlaten?' Houdt u van grote honden? Deze hebben meer ruimte nodig dan een kleiner ras. Woont u in een klein flatje? Dan heeft u waarschijnlijk te weinig ruimte voor een grote(re) hond.

Knaagdieren in een flat houden

Kleinere dieren zoals knaagdieren zijn uitstekend te houden in een flat. Zij hebben niet veel ruimte nodig.

Vissen in een flat houden

Vissen zijn ideale huisdieren als u in een flat woont. Vissen hebben maar weinig ruimte nodig. En een vissenkom of een klein aquarium past prima in een flat.

Overleg bij twijfel altijd met een fokker, dierenwinkel of dierenarts voor u het huisdier in huis haalt.