U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Waar meld ik vermiste en gevonden huisdieren?

Waar meld ik vermiste en gevonden huisdieren?

Is uw huisdier vermist? Of heeft u een huisdier gevonden? Dan kunt u melding maken bij de Stichting Amivedi of bij de Dierenbescherming.

Stichting Amivedi

Meld vermiste of gevonden huisdieren bij Stichting Amivedi. Dit is een landelijke vrijwilligersorganisatie die kosteloos vermiste én gevonden huisdieren in Nederland registreert. Zij hebben meer dan 110 meldpunten in Nederland. Een gevonden of een vermist huisdier meldt u eenvoudig via de website van Amivedi. U zoekt eerst een meldpunt bij u in de buurt. Dan meldt u uw vermiste huisdier door de plaatsnaam in te voeren. Ditzelfde geldt voor gevonden huisdieren. Lukt het u niet om een vermist huisdier via de website aan te melden? Dan kunt u dagelijks van 09.00 uur - 21.00 uur bellen met 0900-2648334.

Dierenbescherming

U kunt ook via de Dierenbescherming een vermist of gevonden huisdier aanmelden. Dit kan op de site van de Dierenbescherming. Er zijn ruim 50 asiels die zich hebben aangemeld. Daar worden gevonden huisdieren opgevangen.

Asiel

Natuurlijk kunt u ook zelf het asiel bij u in de regio bellen om te vragen of uw huisdier daar misschien is gebracht.  

Wat kunt u zelf doen als uw huisdier vermist is?

1. Neem zo snel mogelijk contact op met de plaatselijke dierenambulance
2. Beschrijf uw huisdier zo goed mogelijk, geef een foto

3. Verspreid posters in uw eigen wijk, supermarkt, politie en asiel

4. Wij raden het uitloven van een beloning af

5. Plaats een advertentie in huis-aan-huis-bladen

6. Bent u onlangs verhuisd? Neem dan contact op met de nieuwe bewoner en uw oude buren

7. Is uw kat vermist? Roep uw kat als het buiten stil is

8. Zet social media in. Plaats een foto op Facebook en/of Twitter

Hond vermist?

Het gebeurt nog wel eens dat een hond wegloopt als deze niet is aangelijnd. Een hond gaat vaak terug naar de plaats waar zij de eigenaar voor het laatst hebben gezien. Zet uw auto zo dicht mogelijk op deze plek. Roep uw hond. Hopelijk komt uw trouwe viervoeter snel bij u terug.

Chippen

Het is belangrijk om uw huisdier te chippen. In een landelijke database worden de gegevens bijgehouden. Zo kan er contact worden opgenomen met de eigenaar van het gevonden huisdier. De dierenarts plaatst de chip.