U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Waar moet ik op letten als ik een huisdier koop?

Waar moet ik op letten als ik een huisdier koop?

Koop nooit impulsief een huisdier. Het is belangrijk dat u goed voor een dier kunt zorgen. Bereid u goed voor en zoek uit welk huisdier bij u past,

Heeft u voldoende tijd voor uw huisdier?

Het ene huisdier heeft meer aandacht nodig dan het andere huisdier. Daarom is het belangrijk dat u goed nadenkt over de vraag: welk huisdier past het beste bij mij? Honden moeten regelmatig uitgelaten worden. Heeft u te weinig tijd? Dan is een hond niet het juiste huisdier voor u. Een kat is een zelfstandig huisdier en kan goed alleen zijn. Misschien dat dat beter bij u past.

Heeft u voldoende geld voor een huisdier?

Het houden van huisdieren kost geld. De kosten waar u mee te maken krijgt zijn onder meer voeding, maar ook eventuele medische kosten. Om hoge medische kosten te voorkomen kunt u een dierenverzekering afsluiten.

> Kosten hond
> Kosten puppy
> Kosten kat
> Kosten kitten
> Kosten konijn
> Kosten cavia
> Kosten ratten
> Kosten reptielen

Past een huisdier bij mij en mijn woonsituatie?

Sommige huisdieren hebben meer ruimte nodig. Woont u in een flat? Dan is een grote hond wellicht niet het huisdier dat bij u past. Ook als u aan een drukke straat woont, is het belangrijk dat u voorkomt dat uw hond zomaar de weg op kan.

Waar kan mijn huisdier terecht als ik op vakantie ga?

Bedenk voordat u een huisdier koopt of er iemand is die voor uw huisdier kan zorgen als u op vakantie gaat. Voor honden, katten en andere gezelschapsdieren zijn er pensions die tijdens uw vakantie uw huisdier verzorgen.

Een huisdier uit het asiel

Natuurlijk zijn er ook genoeg verwaarloosde of verlaten huisdieren die wachten op een baasje. U kunt ze vinden bij een asiel bij u in de regio. De medewerkers van het asiel kunnen u vaak vertellen wat het karakter van het dier is en of het met kinderen kan omgaan. Het geeft een heel goed gevoel om een huisdier uit een asiel een fijn thuis te geven. Lees meer over 'Waarom een huisider uit een asiel halen?'