U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Waarom een huisdier uit een asiel halen?

Waarom een huisdier uit een asiel halen?

Jaarlijks komen vele huisdieren terecht in een asiel. Dit kan gebeuren doordat zij zijn weggelopen. Of als een baasje niet meer voor een huisdier kan of wil zorgen door ziekte of bijvoorbeeld financiële problemen. Erg verdrietig natuurlijk voor het huisdier. De medewerkers van het asiel bekijken altijd of het mogelijk is om het huisdier te herplaatsen. Zij gaan dan op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het huisdier.Hond uit dierenasiel

Steun dieren in het asiel

Een asiel krijgt in de meeste gevallen geen subsidie. De Dierenambulance steunt een aantal asiels. Dit doen zij door steun te vragen bij leden. Daarnaast helpt de Dierenambulance de asiels te promoten.

Wilt u een dier uit het asiel?

Via de website Ikzoekbaas.nl vindt u dieren die in het asiel verblijven. U kunt hierbij kiezen uit honden, katten, knaagdieren en vogels. De website is sinds mei 2009 actief en inmiddels hebben zo al duizenden huisdieren een nieuw baasje gevonden.

Waar moet u opletten als u een dier uit het asiel haalt?

Het is belangrijk dat een huisdier kiest dat bij u past. Maar ook dat u bij uw nieuwe huisdier past. Stel daarom voordat u gaat kijken in het asiel een aantal punten op papier. Heeft u kinderen? Dan is het belangrijk dat een nieuw huisdier goed overweg kan met kinderen. Zeker als u jonge kinderen heeft. Misschien heeft u al huisdieren. Kan het dier met andere dieren overweg? Een goede klik is belangrijk. Ga daarom een tijdje bij het dier zitten en kijk of het naar u toe komt. Natuurlijk kunnen sommige dieren in het begin angstig zijn.

Bij u thuis en nu?

Laat het dier langzaam wennen bij u thuis. En laat het ook langzaam aan u en anderen wennen. Heeft u een jong dier uit het asiel gehaald? Lees dan meer over 'Hoe kan ik mijn hond opvoeden?' of 'Hoe kan ik mijn kat opvoeden?'.