U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Wanneer kan ik de dierenambulance bellen?

Wanneer kan ik de dierenambulance bellen?

De Dierenambulance kunt u voor meerdere zaken bellen. Denk hierbij aan een dood dier dat langs de weg ligt, een gewond of ziek dier of een zwerfdier. 

Eerste doel van De Dierenambulance

Het voornaamste doel van de Dierenambulance is om hulp te verlenen aan zieke en gewonde dieren. Een gewond of ziek dier zullen zij eerste hulp bieden en vervolgens naar een dierenarts of een kliniek in de regio brengen.

Vervoer naar dierenarts of kliniek

Lukt het u niet om zelf uw huisdier te vervoeren naar een dierenarts of kliniek? Ook dan kunt u de Dierenambulance bellen.

Zwerfdieren en gevonden dieren

De Dierenambulance brengt gevonden dieren naar een asiel. In het asiel kan het dier eventueel aansterken en wordt er verder goed voor gezorgd. Natuurlijk bekijken ze of het dier een baasje heeft. Dit kan alleen als het dier gechipt is. Heeft het dier geen eigenaar, dan wordt er gezocht naar een nieuw baasje

Overleden dieren

Huisdieren die zijn overleden worden vervoerd naar een dierencrematorium, begraafplaats of  aangeboden ter destructie. De medewerker van de Dierenambulance zal u advies geven hoe u het beste afscheid kunt nemen van uw geliefde huisdier.

Operatie

Is uw huisdier geopereerd en kan hij bij u thuis verder aansterken? Dan kan de Dierenambulance uw huisdier naar u toe brengen.

Dienstverlening per Dierenambulance

Niet iedere Dierenambulance is onderdeel van de Dierenbescherming. Er zijn een aantal die zelfstandig opereren. Zoek daarom altijd via internet een Dierenambulance bij u in de regio. U ziet dan direct welke diensten zij aanbieden.