U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Wanneer kan ik het beste mijn huisdier laten vaccineren?

Wanneer kan ik het beste mijn huisdier laten vaccineren?

Het verschilt per huisdier wanneer u hem het beste kunt laten vaccineren door uw dierenarts.

Vaccinatie pups

De meeste pups worden gevaccineerd als zij 6 weken oud zijn. De vervolgvaccinatie krijgen zij als zij 12 weken oud zijn. Lees meer over 'Welke inentingen heeft een hond nodig?'

Vaccinatie hond: Ziekte van Weil

Honden moeten jaarlijks de inenting krijgen tegen de Ziekte van Weil. Deze ziekte is besmettelijk voor mensen.

Vaccinatie hond: Kennelhoest

Het is aan te raden om uw hond jaarlijks de inenting tegen Kennelhoest te geven als uw hond een verhoogde kans heeft op deze ziekte.

Vaccinatie kitten

Als kittens 9 weken oud zijn, kunnen zij de eerste inenting krijgen. Dit is een vaccinatie tegen kattenziekte en tegen niesziekte. Is de kitten 12 weken oud, dan krijgt hij zijn herhalingsvaccinatie. Het moment van inenten is vaak ook het moment van een gezondheidscheck door de dierenarts.

Vaccinatie kat

Volwassen katten krijgen jaarlijks een inenting tegen niesziekte. De vaccinatie tegen kattenziekte gebeurt om het jaar. Lees meer over 'Welke inentingen heeft een kat nodig?'

Dierenpension

Gaat u opvakantie gaat en brengt u uw kat naar een dierenpension? Dan stellen zij vaak de vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte verplicht. Als het korter dan 6 maanden geleden is dat uw kat is ingeënt, dan hoeft u niet nogmaals uw kat te laten vaccineren.

Naar het buitenland

Gaat u samen met uw huisdier naar het buitenland? Dan moet u uw huisdier in laten enten tegen rabiës. Doe dit zeker een aantal maanden voordat u de trip naar het buitenland heeft gepland.

Waarom vaccineren?

Huisdieren worden gevaccineerd om ervoor te zorgen dat zij zo gezond mogelijk leven. Bijkomend voordeel is dat doordat een huisdier jaarlijks ingeënt wordt, de dierenarts uw huisdier regelmatig checkt. Zo wordt er gekeken naar het gebit, buikorganen en het hart.

Waarmee rekening houden als mijn huisdier inentingen krijgt?

Ontworm uw huisdier ruim een week van te voren. Dit zorgt ervoor dat de vaccinatie beter aanslaat.