U bent hier: Praktische tips Algemene dierentips Welke huisdieren kan ik houden bij allergie?

Welke huisdieren kan ik houden bij allergie?

Bent u allergisch voor huisdieren? Begint uw neus te kriebelen en krijgt u tranende ogen als u in de buurt bent van honden of katten? Wilt u toch graag een huisdier? Dan geven wij u graag enkele tips voor het houden van huisdieren als u allergisch bent.

 

Katten

Wist u dat er een aantal katten zijn die u kunt houden als u allergisch bent? Zo kunt u bijvoorbeeld een Sphynx houden. Dit is een naaktkat. Als u ook allergisch bent voor huidschilfers kan het houden van een Sphynx een probleem zijn. Andere raskatten waar u misschien geen allergische reactie krijgt zijn bijvoorbeeld: Blauwe rus, Cornish rex, Defon rex of een Siberische kat. Deze rassen verharen minder dan andere katten.

Honden

Ook zijn er een aantal rashonden die minder verharen waardoor deze honden misschien een optie voor u kunnen zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld aan een Chihuahua, Chinese en Mexicaanse naakthond, Labradoodle, Poedel, Schnauzer, Spaanse en Portugese waterhond, Terriers, Bichon-hondensoorten of Windhonden.

Vissenvissen houden bij allergie

De meeste mensen zullen direct aan een vis denken als zij allergisch zijn voor huisdieren. Misschien bent u niet allergisch voor vissen zelf, maar u kunt wel allergisch zijn voor het voer. Houd hier rekening mee.

Allergievrije dieren

In Amerika is een bedrijf, genaamd Allerca, die allergievrije honden en katten heeft gefokt. Deze dieren zijn voor de meeste mensen onbetaalbaar. U betaalt al gauw €5600. Daarnaast moet u nog de transportkosten betalen.

Tips voordat u een huisdier aanschaft als u allergisch bent

Als u graag een huisdier wilt terwijl u allergisch bent, is het aan te raden om een afspraak te maken met een fokker. Aai dan eerst de hond of kat en wacht dan af of u een allergische reactie krijgt. Houd uw gezondheid de dagen daarna goed in de gaten. Voelt u zich na een aantal dagen nog goed, dan is het ras voor u geschikt.