U bent hier: Praktische tips Honden Hoe vaak hond uitlaten?

Gerelateerde informatie

Hoe vaak hond uitlaten?

Een hond is een geweldig huisdier, die natuurlijk aandacht en verzorging nodig heeft, zoals uitlaten. Maar hoe vaak moet u uw hond uitlaten? En wat is een goede afstand om te lopen met uw hond? Het maakt natuurlijk uit of u een pup of een volwassen hond in huis heeft. Ook hebben grote, actieve honden meer beweging nodig dan kleine, rustige schoothondjes. Dus het hondenras heeft ook invloed op het uitlaten. Denk ik hier dan ook goed over na voordat u een hond in huis neemt.

Hoe vaak hond uitlaten: een volwassen hond

Het is belangrijk dat u uw hond minimaal 3 of 4 keer per dag uitlaat. Het is niet erg dat de hond soms alleen even zijn behoefte kan doen bij het hoe vaak hond uitlatenuitlaatveldje om de hoek. Zeker als u een royale tuin heeft, waar de hond een deel van de dag kan spelen en rennen. Maar minimaal een van de wandelingen moet een lange wandeling zijn, liefst van zeker een uur. Uw hond moet zijn energie kwijt kunnen. Doet u dit niet, dan kan uw hond thuis erg druk zijn. Heeft u geen tuin waar de hond in speelt of heeft u een ras dat bekent staat om zijn energie, zoals de boxer of een fitte labrador? Maak uw hond dan meerdere keren blij met een flinke wandeling. Neem een bal, dummie of grote stok mee voor plezier onderweg.

Heeft uw hond last van een blaasontsteking of diarree? Dan moet u, om ongelukjes thuis te vermijden, vaker met uw hond lopen. Valt het u tijdens het uitlaten op dat uw hond ineens veel vaker plast of poept dan normaal. Het kan op een gezondheidsklacht wijzen, houd dit dus altijd in de gaten. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts in de buurt.

Hoe vaak hond uitlaten: puppy’s

Natuurlijk moet u ook een jonge pup uitlaten. Het is belangrijk dat u bij thuiskomst meteen start met het zindelijk maken van uw puppy. Jonge puppy’s kunnen nog geen lange wandelingen maken. Dit omdat de botten en gewrichten nog niet volgroeid zijn. Houd daar rekening mee om zo gezondheidsproblemen te voorkomen als zij ouder zijn. Het beste is om uw pup na iedere maaltijd/drinkbeurt kort uit te laten. Ook als u opstaat en voor het slapengaan moet u uw pup uitlaten. Tijdens de zindelijkheidstraining is het goed alert te zijn op signalen van uw pup, zodra hij iets aangeeft (piepen, naar de deur lopen, rondjes lopen), meteen naar buiten gaan. Het kan dus zijn dat u in het begin minstens ieder uur uw pup uitlaat. Later kunt u de wandelingen opbouwen qua lengte en zal de pup zijn plas beter kunnen ophouden.

Hond uitlaten: goed voor de hond en goed voor u

De conclusie is dat het uitlaten van een hond best wat tijd kost. Ook als u een druk gezinsleven heeft, vroeg naar uw werk moet....de hond moet er in de ochtend en avond altijd uit. En tussendoor een kort ommetje is voor de meeste honden echt niet genoeg. Het goede nieuws is dat het uitlaten van de hond niet alleen voor het welzijn van uw hond erg welkom is. Een hond geeft u een duidelijk dagritme en 'dwingt' u eigenlijk om altijd weer naar buiten te gaan. Deze lichaamsbeweging en frisse lucht is voor u ook erg goed. Het helpt u fit te blijven, frisse lucht en licht op te vangen en natuurlijk om u te binden aan uw hond.