U bent hier: Praktische tips Honden Hoeveel eet een hond?

Gerelateerde informatie

Hoeveel eet een hond?

Om uw hond gezond en slank op te laten groeien is naast beweging voeding belangrijk. Als baasje bepaalt u precies wat de hond eet. Zorg daarom dat u uw hond niet teveel voert. Een hond met overgewicht loopt allerlei risico’s, dit is onnodig.

Eten en de leeftijd van uw hond

Hoe vaak uw hond eet ligt aan de levensfase van de hond. Tot een week of 12 krijgt uw pup 4 keer per dag eten. Tussen de 3 en 8 maanden krijgt de hond 3 keer per dag eten, daarna bij voorkeur 2 keer per dag. Geef de hond dan ook altijd vers water.

Eten en het ras van uw hond

De hoeveelheid eten hangt niet alleen af van de leeftijd van uw hond. Het maakt ook uit of u een klein, middelgroot of groot ras heeft. Niet alleen zijn voor de verschillende rassen brokken met een andere samenstelling te verkrijgen, ook hebben ze een andere hoeveelheid nodig.

Eten en het gewicht van uw hond

Om te voorkomen dat uw hond teveel voert, is het handig om zijn gewicht te weten. U kunt altijd even binnenlopen bij de dierenarts om de hond te wegen. Zorg bij de aanschaf van hondenvoer dat u het juiste voer voor het ras koopt. Op de verpakking staat altijd aangegeven hoeveel de hond gezien zijn leeftijd en gewicht nodig heeft. Ook uw dierenarts kan u hierover informeren. Voert u de hond rauw vlees? Een richtlijn is dat pups 5% van hun lichaamsgewicht aan vlees per dag krijgen, een volwassen hond 2%.

> Wat eten honden?
> Wat zijn goede hondenbrokken?