U bent hier: Praktische tips Honden Hondenziekten: welke zijn er zoal?

Gerelateerde informatie

Hondenziekten: welke zijn er zoal?

Hondenziekten: wat betekent het?

Net als ieder dier kan ook een hond ziek worden. Er zijn allerlei hondenziekten, die hij kan oplopen of die zijn aangeboren. Een hondenziekte is dus in de breedste zin van het woord iets dat uw hond zijn gezondheid bedreigt. Lees meer over ‘Hoe weet ik dat mijn hond ziek is?’. Twijfelt u over de gezondheid van uw hond, neem dan contact op met een dierenarts in de buurt. We bespreken hieronder een aantal veel voorkomende hondenziekten.

hond ziek dierenarts

Hondenziekten: de hondenziekte

Hondenziekte is een gevreesde virale ziekte bij honden. Het kan zelfs dodelijk voor honden zijn en is eigenlijk niet goed te behandelen. Belangrijk om hondenziekte en andere ziektes zoals Parvo te voorkomen, zijn vaccinaties voor de hond.

Hondenziekten: wormen en vlooien

Veelvoorkomende hondenziekten zijn bijvoorbeeld wormen of vlooien bij honden. Gelukkig zijn beide goed te voorkomen en te behandelen. Zorg voor de juiste ontwormingsmaatregelen en maak gebruik van anti-vlooienmiddeltjes. Uw dierenarts kan u hier goed over adviseren.

Overige hondenziekten

Uw hond is een waardevolle huisgenoot. Een hondenziekte is dan ook erg vervelend en wilt u snel herkennen. We hebben voor u de belangrijkste klachten bij honden op een rij gezet. Bij twijfel kunt u het beste een dierenarts raadplegen. Een hondenverzekering is interessant om de oplopende kosten te besparen.