U bent hier: Praktische tips Honden Inentingen hond

Gerelateerde informatie

Inentingen hond

Waarom inentingen hond? Er zijn een aantal hondenziekten die gevaarlijk zijn, maar die niet goed behandeld kunnen worden. Inentingen tegen deze ziekten zijn er gelukkig wel voor uw hond. Dankzij inentingen (vaccinaties), voorkomt u de ernstige gevolgen van deze ziekten. Bekijk ook eens de Klachten bij honden.

Inentingen hond: welke mogelijkheden zijn er?

De volgende inentingen voor uw hond zijn mogelijk:inentingen hond

Inentingen hond: wanneer krijgt uw hond ze?

Het hangt van de hond en de leefomstandigheden af welke inentingen hij nodig heeft. De dierenarts adviseert u over een goed schema voor de inentingen. Een jaarlijkse check-up van uw hond is aangeraden, dit is handig te combineren met de eventuele inentingen die uw hond dan nodig heeft. Uiteraard brengen de inentingen kosten met zich meer. Een voorbeeldschema van de inentingen voor uw hond ziet er ongeveer zo uit:

  • 6 en 9 weken: inentingen Parvo en Hondenziekte
  • 12 weken: inentingen Parvo, Hondenziekte, Hepatitis Contagiosa Canis en Weil
  • 1 jaar: inentingen Parvo, Hondenziekte, Hepatitis Contagiosa Canis, Weil en Kennelhoest
  • Iedere 3 jaar: inentingen Parvo, Hondenziekte, Hepatitis Contagiosa Canis, Weil en eventueel Kennelhoest
  • Ieder jaar eventueel Kennelhoest en Weil

Inentingen hond: voor- en nadelen

Net als inentingen bij onszelf hebben ook de inentingen bij uw hond voor- en nadelen. Er is dan ook veel verschillende informatie te vinden over de noodzaak en de nadelen van de inentingen. Ook op online fora vindt u discussies over het wel of niet inenten van uw trouwe viervoeter. Wij raden u aan contact op te nemen met uw eigen dierenarts en daar informatie in te winnen. Een goede dierenarts informeert u over zowel de voor- als nadelen van inentingen bij uw hond.