U bent hier: Praktische tips Honden Kosten chippen hond

Gerelateerde informatie

Kosten chippen hond

Kosten chippen hond: waarom uw hond chippen?

Het is verplicht sinds april 2013 om pups te chippen voor ze 7 weken oud zijn. Komt de hond me naar uw huis vanaf de fokker? Dan moet u uw eigen gegevens nog doorgeven. De dierenarts brengt deze chip aan via een injectienaald, onder de huid van uw hond. De hond voelt hier amper iets van. Dankzij de chip bent u als eigenaar makkelijker terug te vinden als uw hond wegloopt. Naast de verplichting in Nederland om de hond te chippen, is het ook noodzakelijk dat uw hond een chip heeft als u hem mee wilt nemen op reis. De chip moet aangemeld worden bij de Stichting Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Gaat u verhuizen? Vergeet dan niet uw gegevens aan te passen bij de databank.

Kosten chippen hond

De kosten voor het plaatsen van de chip bij uw hond hangen af van de dierenarts. U betaalt voor de chip en voor de kosten van de dierenarts. Dit verschilt nogal per praktijk. Vergelijk daarom de prijzen van dierenartsen in uw regio. Zoek direct een dierenarts

De registratie bij de databank kost 4,70 euro. Soms registreert uw dierenarts de chip meteen. Vraag dus even na of de kosten van registratie bij de prijs in zitten. Indien uw puppy net uit het nest komt, vraag dan nog even na of hij al gechipt is.

Kosten chippen hond: wanneer uw hond chippen?

Het is in Nederland zoals gezegd verplicht om pups te chippen, die na april 2013 geboren zijn. Het chippen moet gebeuren voor ze 7 weken oud zijn. Wilt u een oudere hond chippen? Vraag dan bij de dierenarts na wat een goed moment is.