U bent hier: Praktische tips Honden Kosten inslapen hond

Gerelateerde informatie

Kosten inslapen hond

Kosten inslapen hond: waarom?

Als eigenaar en liefhebber van een hond natuurlijk een vreselijk besluit: uw hond laten inslapen. We noemen dit ook wel euthanasie. Het laten inslapen van uw hond is soms de beste en vriendelijkste keuze voor uw hond. Er zijn verschillende redenen om uw hond te laten inslapen:

  • Ondraaglijke, niet te behandelen pijn
  • Geen waardig bestaan meer mogelijk, bijvoorbeeld niet meer kunnen lopen
  • Uitzichtloze ziekte

 

kosten inslapen hond

Lees meer over alle overwegingen en de manier van euthanasie in ons artikel 'Hond in laten slapen'.

Kosten inslapen hond

De kosten voor het inslapen van de hond verschillen per dierenarts. Het hangt er van af of het thuis of op de praktijk gebeurt. Er zijn een aantal factoren die de kosten voor het inslapen van uw hond beinvloeden:

  • In laten slapen bij de dierenarts of bij u thuis
  • Het gewicht van uw hond hoe zwaarder, hoe hoger de kosten
  • Welke regio woont u (de Randstad is bijvoorbeeld een stuk duurder)
  • Wilt u uw hond daarna laten cremeren, begraven, of laten ophalen voor destructie?

 

De prijzen variereren enorm. Gemiddeld gezien zijn de kosten van het laten inslapen van een gemiddelde hond (ca. 20 kg) zo'n 95 euro. Hier komen de kosten van eventueel transport, crematie of destructie nog bij.

Vergelijk daarom ook eens de tarieven van dierenartsen in uw regio. En zorg dat u vooraf goed weet hoeveel kosten het met zich meebrengt.

Kosten inslapen hond en verzekering

Heeft u een hondenverzekering afgesloten? Dan kan het zijn dat u een vergoeding krijgt bij het laten inslapen van uw hond. En bijvoorbeeld voor het transport van uw hond. Dit geldt niet voor iedere verzekering en soms alleen als het dier een ongeluk heeft gehad. Lees daarom uw eigen polisvoorwaarden goed door.