U bent hier: Praktische tips Honden Kosten ontwormen puppy

Gerelateerde informatie

Kosten ontwormen puppy

Waarom puppy ontwormen?

Vooral puppy's kunnen veel last hebben van wormen, het ontwormen van uw puppy is dan ook belangrijk. Volwassen honden hebben minder last van de wormen, maar ontwormen van uw hond blijft belangrijk. Ook mensen kunnen namelijk besmet worden. Een puppy met wormen heeft vaak diarree, een opgeblazen buik, last van braken en soms een doffe huid. Raadpleeg bij twijfel een dierenarts.

Kosten puppy ontwormen

De kosten voor het ontwormen van uw puppy zijn afhankelijk van het soort ontwormingsmiddel. De keuze hiervan hangt samen met het gewicht van uw puppy. De dierenarts adviseert uw over het middel voor ontwormen. Vervolgens zijn de ontwormingsmiddelen ook op internet beschikbaar.

Hoe vaak puppy ontwormen?

Als het goed is ontwormt de fokker/eigenaar uw puppy al. Let wel op dat dit gebeurd is; een puppy met erg dikke buik is verdacht. Meestal gaat het ontwormen van uw puppy volgens dit schema: 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna maandelijks tot uw puppy een half jaar oud is. Uw puppy/volwassen hond ontwormen gebeurt vervolgens minimaal 2 keer per jaar. Vraag uw dierenarts om advies.

 

Andere kosten puppy:

Kosten inenting puppy

Kosten chip puppy