U bent hier: Praktische tips Honden Kosten sterilisatie en laparoscopie hond

Gerelateerde informatie

Kosten sterilisatie en laparoscopie hond

Een hond in uw huis betekent dat u tegen kosten aanloopt, ook medische kosten. Een ingrijpende kostenpost is de sterilisatie van de hond. De prijs hiervan is best hoog, iets om rekening mee te houden dus voor aanschaf. Sterilisatie van uw hond brengt wel voordelen met zich mee. Lees meer over ‘Voor- en nadelen sterilisatie van mijn hond’. We leggen u graag uit waar de kosten van sterilisatie van uw hond van afhangen.

Kosten sterilisatie en locatie dierenkliniek

Allereerst kunnen de kosten van sterilisatie en ook andere diensten sterk verschillen per dierenkliniek. Dit ligt bijvoorbeeld aan de locatie van de kliniek, maar ook de apparatuur die ze gebruiken, de kwaliteit van de narcose, etc. Goed rondkijken kan dus zeker geld besparen. Houd in gedachten dat een vertrouwd gevoel bij de dierenarts echter ook belangrijk is.

Kosten sterilisatie en gewicht hond

De kosten van sterilisatie hangen ook af van het soort hond en vooral het gewicht van de hond. Hoe kleiner de hond, hoe goedkoper de sterilisatie. Voor een grotere hond is bijvoorbeeld meer verdoving nodig.

Laparoscopie hond of traditioneel

De sterilisatie van de hond kan op verschillende manieren plaatsvinden. De traditionele manier is een echte operatie via de buik, de kosten zijn hiervan vaak lager. Tegenwoordig werken moderne dierenartsen ook met de Laparoscopie bij de hond, dit is sterilisatie via een kijkoperatie. Het geeft slecht een klein wondje en het herstel gaat vaak snel. De laparoscopie kost meer dan de traditionele sterilisatie.

Hondenverzekering en sterilisatie

Om de kosten te beperken kunt u een hondenverzekering afsluiten. Veel hondenverzekeringen vergoeden de kosten van een sterilisatie bij de hond echter niet. Lees dus eerst goed de voorwaarden van de verzekering door.

zoek direct een dierenarts    

Andere kosten voor uw hond:

Kosten inenting hond

Kosten castratie hond

Kosten chip hond

Kosten ontwormen hond

Kosten inslapen hond