U bent hier: Praktische tips Honden Met uw hond naar Frankrijk; waar op letten?

Gerelateerde informatie

Met uw hond naar Frankrijk; waar op letten?

Op vakantie in Frankrijk met de hond

Frankrijk is nog steeds vakantiebestemming nummer 1. En dat is natuurlijk niet onterecht; het is een veelzijdig land met een prachtige natuur, smaakvolle keuken, volop stranden en bezienswaardigheden. Wilt u uw hond graag op vakantie meenemen? Dat kan zeker! Voordeel is dat uw hond heerlijk kan genieten van wandelingen op het strand of in de Franse natuur. En lekker bij u in uw accommodatie in zijn mand kan liggen. Zo hoeft u elkaar niet te missen tijdens een welverdiende vakantie.

Is Frankrijk leuk voor uw hond?

In Frankrijk vindt u allerlei mooie plekjes voor een vakantie met uw hond. Daar zal hij zeker van kunnen genieten. Bedenk vooraf goed dat Frankrijk een flink stuk rijden is, dit is af te raden voor honden die daar last van hebben. Ook is het slim een geschikte accommodatie voor de hond te kiezen, voor een fijn verblijf. Daarnaast is Frankrijk op sommige plekken ontzettend warm in de zomer. De meeste honden vinden dit niet fijn. Zorg voor goede omstandigheden voor uw hond en hij zal absoluut genieten in Frankrijk.

Regels voor honden in Frankrijk

Er zijn een aantal regels en tips voor uw reis naar Frankrijk met de hond. We raden u aan een vakantie met hond in Frankrijk te boeken die geschikt is. Algemene regels en tips voor Frankrijk:

 • Neem een EU-dierenpaspoort mee (te koop bij de dierenarts)
 • Rabiësinenting is verplicht (minimaal 21 dagen voor de reis).
 • Laat uw hond chippen (voor hij de Rabiësinenting krijgt!)
 • Hond jonger dan 3 maanden? Dan mag hij niet mee.
 • Niet alle rassen mogen Frankrijk binnenkomen, check dit vooraf bij het LICG.
 • Lijn uw hond bij twijfel aan, in Frankrijk lopen honden minder vaak los. Let goed op de borden en neem de lijn altijd mee.
 • Vooral bij grote badplaatsen zijn honden niet welkom op het strand. Zoek dus naar een geschikt strand voor uw hond, waar het rustig is.
 • Restaurants zijn niet altijd van honden gediend, vraag dit dus vooraf.

Gezondheid van de hond

Houdt op vakantie in Frankrijk de gezondheid van uw hond extra in de gaten. Het is goed voor vertrek nog eens bij de dierenarts na te vragen welke maatregelen u moet treffen. Dit hangt af van de gezondheid van uw hond, de bestemming in Frankrijk en de activiteiten. Een aantal globale tips:

 • Zorg voor bescherming tegen teken en insecten; van april tot september zijn ze aanwezig en brengen infectieziekten over
 • Let goed op tekenen van oververhitting in de zomer. Veel honden kunnen slecht tegen de warmte en kunnen er erg ziek van worden. Zorg voor schaduw, vers water en een plek om verkoeling te zoeken (lekker zwemmen bijvoorbeeld)
 • Een waarschuwing voor jagers in bossen is ook op zijn plaats.
 • Gaat u wandelen in bergachtig gebied? Check dan goed hoe het met de poten van uw hond gaat.

Naar de dierenarts in Frankrijk

Natuurlijk kan uw hond ook op vakantie in Frankrijk ziek worden. Gelukkig is er meestal wel een dierenarts in de buurt. Bekijk van tevoren of uw verzekering ook in het buitenland de dierenartskosten dekt.

Ook interessant:
> Met uw hond naar Belgie: waar op letten?
> Naar de camping met uw hond