U bent hier: Praktische tips Honden Mijn hond eet niet, is hij ziek?

Mijn hond eet niet, is hij ziek?

Een hond heeft ook wel eens een dagje geen zin in eten. Als uw hond normaal een gulzige eter is, maakt u zich vast snel zorgen. Een hond die niet eet is niet meteen ziek. Eet uw hond meer dan twee dagen achter elkaar niet? Dan kan er iets aan de hand zijn. Neem bij twijfel altijd contact op met een dierenarts.

Hond eet niet door koorts

Een hond die koorts heeft door een virale of bacteriele infectie, eet vaak niet meer. De koorts kan ook door een abces of ontsteking komen. Het niet eten is daarom iets om altijd in de gaten te houden.

Hond eet niet door misselijkheid

Als uw hond misselijk is, moet braken of problemen in het maag- darmkanaal heeft eet hij vaak niet. Deze misselijkheid kan kortdurend zijn door bijvoorbeeld een ‘buikgriep’. Mocht het langer aanhouden, dan kan er meer aan de hand zijn.

Hond eet niet door pijn

Een hond die niet eet kan natuurlijk ook pijn hebben. Als zijn gebit pijn doet, hij zich heeft bezeerd aan zijn poot of door een ouderdomskwaal pijn heeft, gaat zijn eetlust ook weg.

Hond eet niet door stress

Een hond kan ook last hebben van stress, net als veel dieren. Denk aan stress door een ziekte, maar ook een verhuizing, nieuwe baby of een kat in huis.

Wat niet te doen als uw hond niet eet

Eet uw hond plotseling niet meer? En blijft dit een paar dagen zo? Neem dan contact op met uw dierenarts of probeer eerst uw hond te verleiden met iets lekkers door de brokjes. Haal de brokjes steeds na 10 minuten weg. Ga in ieder geval niet het ‘slechte’ eetgedrag belonen door te aaien, te liefkozen en naast de bak te gaan zitten.