U bent hier: Praktische tips Honden Naar de camping met uw hond

Gerelateerde informatie

Naar de camping met uw hond

Op de camping met hond: is dat leuk?

Jazeker! Geniet u altijd zo van een vakantie op de camping? Heeft u uw gezin mee, maar mist u uw hond? Dat is nergens voor nodig, want ook op de camping is het voor uw hond goed vertoeven. Voor uw hond is het natuurlijk ook fijn dat hij niet naar een pension hoeft. Hij geniet van het buitenzijn en de aandacht van zijn baasje. Misschien gaat u lekker lang wandelen, of spelen op het strand en in het water. Zorg wel dat u hier ook tijd voor heeft op vakantie, want alleen voor de tent liggen aan een touw is niks voor uw hond. Zeker als u de vakantie goed voorbereidt is kamperen op de camping met hond erg leuk.

Tips voor een fijne campingvakantie met hond

U bent van plan uw hond mee te nemen naar de camping. Begin dan met een goede voorbereiding, zodat de vakantie met uw hond een succes wordt. Een hond stelt andere ‘eisen’ aan de vakantiebestemming en de reis dan ons. Maak het voor hem ook plezierig en lees onderstaande tips goed door:

  • Check of uw hond welkom is op uw reisbestemming (land én camping!)
  • Bekijk welke regels het land hanteert qua inentingen, paspoort, ras ed. Vergeet niet om ook de regels te bekijken van landen waar u doorheen reist.
  • Bedenk goed of het klimaat op de bestemming geschikt is voor uw hond.
  • Stop regelmatig onderweg om de hond uit te laten en te laten drinken.
  • Let goed op de warmte, uw hond droogt snel uit. Weer ook insecten/teken.
  • Lijn uw hond aan bij twijfel en neem voor op de camping materiaal mee om hem vast te maken naast de tent/caravan.
  • Vraag naar de regels van de camping voor uw hond.
  • Check vooraf of uw hond welkom is op het strand.
  • Neem genoeg voer en medicijnen van huis mee.

Hondvriendelijke campings Europa

Natuurlijk zoekt u een camping waar honden in ieder geval welkom zijn. Dat zijn er gelukkig best veel, ook in het hoogseizoen mogen ze mee. Voor een echt prettig verblijf kunt u het beste een hondvriendelijke camping in Europa zoeken. Deze campings hebben alles in huis om uw hond ook een heerlijke tijd te bezorgen. Dat betekent dat de hond niet alleen aan de lijn voor de tent hoeft te liggen, daar heeft hij weinig aan. Hondvriendelijke campings hebben bijvoorbeeld een fantastische omgeving om te wandelen, een strand voor honden of een speciale hondendouche voor wat verkoeling. Ook is er soms zelfs een trimsalon aanwezig. Allemaal zaken waar uw hond van zal genieten. En dit zorgt weer voor rust en ontspanning bij u.

Populaire vakantielanden voor de hond

De hond meenemen op vakantie is erg gezellig. Ook hoeft u geen opvang te zoeken voor de hond, wat nog best lastig kan zijn. Vooral landen met mooie natuurgebieden, stranden en hondvriendelijke campings zijn populair. Daarnaast moet de reis niet te lang duren voor de hond, verre bestemmingen zijn dan ook niet in trek. De populairste vakantielanden voor de hond zijn Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. Neem onze tips in acht en geniet van uw vakantie op de camping….met uw hond!

Ook interessant:
> Met uw hond naar Frankrijk; waar op letten?
> Met uw hond naar Belgie; waar op letten?