U bent hier: Praktische tips Honden Teek verwijderen hond

Gerelateerde informatie

Teek verwijderen hond

Teek verwijderen hond: waarom?

Een teek verwijderen bij de hond is noodzakelijk als uw hond een tekenbeet heeft. Teken zijn bloedzuigende parasieten, die tussen februari enTeek verwijderen hond september uw hond kunnen bijten. Een teek brengt steeds vaker nare ziektes over bij honden, zoals de Ziekte van Lyme. U kunt uw hond het beste gedurende de risicoperiode beschermen met een speciale tekenband of pipetjes. Controleer uw hond op teken, zeker na een boswandeling. Ziet u een teek in zijn vacht zitten? Verwijder hem dan direct, om te voorkomen dat ziektes zich verspreiden. Teek verwijderen hond: hoe doe ik dit?

Eigenlijk is het erg eenvoudig om een teek te verwijderen. Het enige dat u nodig heeft is een tekenpincet. Deze moet u als hondenbezitter standaard in huis hebben, omdat juist deze pincet de teek goed weghaalt. Zorg dat u de vacht goed uit elkaar houdt rondom de teek en pak vervolgens de teek vast met het pincet. Zijn kop zit in de huid van uw hond, deze mag niet blijven zitten. Draai de teek rond, tot hij loslaat en trek hem er dan uit. Controleer voor u hem weggooit of hij compleet is. U hoeft nu verder niets meer te doen.

Teek verwijderen hond: wanneer naar de dierenarts?

Wilde u de teek verwijderen, maar is er toch een stukje blijven zitten? Dit gebeurt als u bijvoorbeeld een gewoon pincet gebruikt. Of als u het met de hand probeert weg te halen. In dit geval zal de dierenarts de kop van de teek moeten verwijderen. Ook als u merkt dat uw hond ziekteverschijnselen vertoont, raden we u aan om naar de dierenarts te gaan.