U bent hier: Praktische tips Honden Vijf tips om wandelen met de hond weer leuk te maken

Vijf tips om wandelen met de hond weer leuk te maken

Naast het voeren van uw hond is het uitlaten van de hond een steeds terugkerend iets. Uitlaten, wandelen, buiten zijn....het is ontzettend belangrijk voor uw hond. Of het nu een groot, energiek ras is of een rustig, klein hondje. Het biedt uw hond natuurlijk de nodige lichaamsbeweging, maar zorgt daarnaast voor een sterke band, waarbij u uw rol als leider kunt neerzetten. Als bonus is het ook nog eens een leuke bezigheid voor beiden.

Maar wat als het allemaal saai begint te worden? U heeft de wandeling al vaak gemaakt, uw hond loopt niet zo hard meer en wil weer terug. Misschien zit het weer wat tegen, of om een andere reden is het gewoon niet zo leuk meer om lange wandelingen te maken.

hond uitlaten

Hier zijn 5 tips om de wandeling weer een oppepper te geven:

1. Verander eens van route

Dat klinkt simpel en logisch, maar toch lopen mensen vaak hetzelfde stukje door het weiland of bos. Kies voor een andere afslag, ga naar een (honden)park of naar een hondenstrand voor wat leuke afwisseling.

2. Onderbreek de wandeling

Zorg voor een leuke onderbreking, door even te stoppen bij een winkel. Of schuif even aan bij een hondvriendelijk restaurant onderweg. Een picknick meenemen of gewoon even een kijkje nemen bij de sportvelden is ook een idee.

3. Wandel eens samen met andere hondeneigenaren 

Het kan voor de afwisseling erg gezellig zijn eens met anderen te lopen. Misschien heeft u zelf iemand in uw vriendenkring of buurt die mee wil wandelen. Of sluit u aan bij een uitlaatclubje in uw woonplaats. Door te kunnen kletsen is een lange wandeling absoluut niet saai meer.

4. Train uw hond tijdens het uitlaten

Nuttig en interessant is het om uw hond te trainen en gehoorzaam te maken tijdens het uitlaten. Neem wat kleine traktaties voor hem mee en oefen met uw hond. Het zorgt voor afwisseling, een goede band en een gehoorzame viervoeter.

5. Sluit af met een leuk spel

Spelen is voor de meeste honden een fantastische afsluiting van een wandeling. Beloon uw hond voor zijn brave gedrag tijdens het uitlaten, en neem een frisbee, bal of ander stuk speelgoed mee. 

hond water