U bent hier: Praktische tips Honden Wat eet een puppy?

Gerelateerde informatie

Wat eet een puppy?

Heeft uw hond pups gekregen en wilt u weten wat een puppy eet? Heeft u een hond jonger dan 6 maanden en wilt u weten hoe vaak uw hond wat moet eten? Lees dan snel verder.

wat eet een puppy

Eten pup 0-3 weken

Een jonge pup tot ongeveer drie weken zal moedermelk drinken. U hoeft de puppy als het goed is niet bij te voeden. Houd wel het gewicht van de pup in de gaten. Heeft u het vermoeden dat de puppy te weinig melk binnenkrijgt? Dan kunt u hem bijvoeren met puppymelk.

Eten pup 3-4 weken

Als de pup ongeveer 3 weken oud is, kunt u starten met pap. Zo went de pup langzamerhand aan ander voer. Na enkele dagen kunt u blikvoer aan de pap toevoegen. Enige dagen later geeft u de pup alleen nog maar blikvoer. De pup zal daarnaast nog de moedermelk nodig hebben.

Eten pup 5-6 weken

Is de pup 5 weken oud? Dan kunt u starten met het geven van brokjes. Doe er wel een scheutje water bij, want de brokjes zijn erg hard voor jonge puppy’s. De pup went zo aan de brokjes. Op den duur hoeft u de brokjes niet meer in water te weken. De pup zal in deze periode ook nog moedermelk drinken.

Ontspenen 7 weken

Zijn de puppy’s 7 weken? Dan zal de teef niet langer willen dat de puppy’s moedermelk krijgen. Dit is het moment dat u de pup brokjes laat eten. Als de pup 8 of 9 weken oud is en gewend is om brokjes te eten, dan kan hij eventueel naar een nieuw baasje.

Hoe vaak geeft u een puppy te eten?

Pups jonger dan 3 maanden geeft u vier keer per dag voeding.  Puppy’s tussen de 3 en 6 maanden geeft u 3 keer per dag voer. Als de hond ouder dan 6 maanden is, volstaat 2 keer voeren per dag.