U bent hier: Praktische tips Honden Wat eten honden?

Gerelateerde informatie

Wat eten honden?

U wilt uw hond goed verzorgen, maar wat eten honden eigenlijk? Honden beginnen vanaf 7 weken met ontspenen en het eten van brokjes en ander vast voedsel. Langzaam maar zeker kan de hond andere soorten eten kauwen en verteren. Heeft u een kleine pup en wilt u hem de juiste voeding geven? Lees dan meer over ‘Wat eet een puppy’?

U bepaalt zelf wat uw hond zoal eet. Het is belangrijk om in ieder geval voedzame en gezonde voeding te kiezen. Honden mogen niet hetzelfde als mensen eten, daar kunnen ze zelfs aan doodgaan. Voeding die is aangepast aan het hondenras dat u heeft en aan zijn grootte is helemaal ideaal. Geef uw hond regelmatig voldoende vers water te drinken.

Wat eten honden: hondenbrokken

Bekend voedsel voor de hond is natuurlijk de hondenbrok. Grote kans dat u een grote zak hondenbrokken in huis heeft staan. Voordeel van hondenbrokken is dat het een complete en compacte maaltijd is, die goed is voor het gebit van uw hond. U kunt het precies afmeten, zodat u de hond niet teveel voert. Wel zitten er in veel merken hondenbrokken allerlei toevoegingen en slachtafval, wat niet goed is voor uw hond. U heeft een grote keuze aan soorten hondenbrokken. Zo zijn er brokken voor erg actieve honden, brokken voor erg grote of juist kleine honden en speciale dieetbrokken voor honden met maag-/darmproblemen.

Wat eten honden: blikvoer

Vaak vinden honden het natte blikvoer lekker, maar het heeft weinig voedingswaarde. Er zit veel water in en daarnaast zitten er veel smaakstoffen in. Blikvoer heeft dan ook niet de voorkeur als u uw hond goed hondenvoer wilt geven. Als traktatie kunt u het wel een keer geven.

Wat eten honden: rauw vlees

Rauw vlees is wat de wolven in de natuur eten. Ook uw hond kan rauw vlees eten. Het is goed voor het gebit én honden zijn gek op rauw vlees. Maar er zitten ook gezondheidsrisico’s aan voor mens en dier. Wilt u uw hond rauw vlees gaan voeren? Leest u zich dan goed in of overleg met uw dierenarts.

Wat eten honden: restjes eten

Honden zijn alleseters en uw trouwe viervoeter zal graag de restjes van uw maaltijd opeten. Dit is alleen niet zo gezond voor uw hond en ook niet voedzaam. De hond heeft geen groenten en fruit nodig en kan maag- en darmklachten krijgen door bijvoorbeeld brood. Soms is ons voedsel zelfs giftig voor uw hond. Lees meer over ‘Wat mag een hond niet eten?’.

Wat eten honden: een tussendoortje

Een bot is voor de hond lekker en goed voor zijn tanden. Ook zijn er speciale hondensnacks te koop die u met mate aan uw hond kunt geven. Een stukje vlees is ook lekker voor de afwisseling. Wanneer u uw hond goed voert, zijn tussendoortjes niet nodig.

> Hoeveel eet een hond?
> Wat zijn goede hondenbrokken?