U bent hier: Praktische tips Honden Wat zijn de kosten voor een hond?

Gerelateerde informatie

Wat zijn de kosten voor een hond?

Of u nu een grote of kleine hond heeft, een rashond of een bastaard, de kosten van een hond kunnen behoorlijk zijn. Niet alleen het voer maar ook eventuele ziektekosten voelt u in de portemonnee. Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk uw hond te verzekeren voor kosten van dierenartsen.

Kosten aanschaf van een hond

De kosten voor de aanschaf van een hond verschillen per ras en waar u de hond vandaan haalt. Bij een goede fokker zult u meer betalen maar komt u in de regel niet voor onverwachte kosten te staan. De aanschaf bij een broodfokker is waarschijnlijk goedkoper maar de kosten kunnen later flink oplopen doordat de hond medisch of wat gedrag betreft niet in orde is. Meer informatie over goede fokkers kunt u vinden op de site van de Hondenbescherming.

Wat kost een pup bij een goede fokker?

Kleine hondenrassen vanaf € 400,--
Middelgrote hondenrassen vanaf. € 650,--
Grote hondenrassen vanaf € 800,--

Wat kost een hond uit het asiel?

Hoeveel je voor een hond uit een asiel betaalt hangt meestal af van de leeftijd van de hond. Omdat oudere honden vaak minder populair zijn, liggen de prijzen voor die honden lager. Puppies zijn het meest gewild, dus daar betaalt u meer voor.

Seniorhonden gemiddeld tussen € 60,-- en € 70,--
Volwassen honden gemiddeld tussen € 100,-- en € 130,--
Puppy's gemiddeld tussen € 110,-- en € 200,--

Kosten veel voorkomende ingrepen bij de hond

Om u een idee te geven van de kosten van een medische ingreep bij een hond, hebben we hieronder een aantal veel voorkomende behandelingen voor u op een rijtje gezet. De kosten zijn indicaties en hangen onder andere af van het gewicht van uw hond.

Indicatie kosten sterilisatie hond: deze liggen tussen de € 250,-- en € 400,--
Indicatie kosten castratie hond: deze liggen tussen de € 135,-- en € 250,--
Indicatie kosten vaccinaties hond: deze liggen tussen de € 60,-- en € 200,-- (sommige vaccinaties dienen jaarlijks of 3-jaarlijks herhaald te worden)

Tip! Gezien de vaak onverwachte en soms hoge kosten is het raadzaam een verzekering voor uw hond af te sluiten.

Overige kosten voor een hond

Krijgt u binnenkort een hond? Dan heeft u in ieder geval het volgende nodig: een halsband en riem, voer, eten- en waterbak, bench, mand, ontwormingskuur, antivlooien- tekenmiddel, kam en borstel, tekenpincet, speelgoed en poepzakjes.

Zoek een verzekering