U bent hier: Praktische tips Honden Wat zijn goede hondenbrokken?

Gerelateerde informatie

Wat zijn goede hondenbrokken?

Natuurlijk wilt u graag het beste voor uw hond. Om gezond en fit te blijven, is beweging belangrijk. Maar zeker ook het voer van de hond. Er zijn zoveel verschillende hondenbrokken te koop, wat zijn nou goede hondenbrokken?wat is goed hondenvoer

Hondenbrokken voor uw ras

Om te beginnen zit er verschil in hondenbrokken voor verschillende rassen. Heeft u bijvoorbeeld een energieke boxer van 25 kilo? Deze heeft een andere brok nodig dan een lichtgewicht chiwawa. Dit staat vaak op de verpakkingen vermeld.

Goede hondenbrokken duurder?

Het grote verschil tussen hondenbrokken zit in de verteerbaarheid en de voedingsstoffen. Globaal is er een onderscheid tussen de goedkopere hondenbrokken uit supermarkten en de duurdere uit de dierenwinkel. De premium hondenbrokken uit de dierenwinkel zijn meer gebaseerd op vlees. Ze bevatten daardoor meer dierlijke eiwitten, dit is beter voor de spijsvertering. Uw hond heeft minder brokken nodig en krijgt ook minder ontlasting. Wel zijn deze brokken duurder.

Voordelen voor uw hond

Het aanschaffen van goede hondenbrokken is zeker de moeite waard. En doordat u minder van de brokken nodig heeft, hoeft de prijs geen bezwaar te zijn. Dankzij goede hondenbrokken, heeft uw hond:

- Een mooie, glanzende vacht

- Veel energie

- Geen enorm haarverlies

- Compacte en stevige ontlasting

- Een gezonde huid, zonder schilfers

> Wat eten honden?
> Hoeveel eet een hond?