U bent hier: Praktische tips Katten Inentingen kitten

Inentingen kitten

Inentingen kitten; waarom is dat nuttig?

Krijgt u een kleine kitten in huis, dan is dit zeker een van dingen waar u aan moet denken: inentingen kitten. Een klein katje inenten is zeker aan te raden. Er zijn een aantal levensbedreigende ziekten, die uw kitten kan oplopen. Door de vaccinaties bouwt hij weerstand op tegen deze ziekten. Meestal is herhaling van de inentingen nodig.  De inentingen krijgt een kitten normaal gesproken voor het eerst bij 9 weken, tot die tijd haalt hij de antistoffen uit de melk van de moederpoes. Uiteraard zijn er kosten aan inentingen verbonden bij de dierenarts. Een ernstig zieke kat kost echter ook veel geld, daarnaast wilt u natuurlijk graag dat uw kat gezond blijft.

Inentingen kitten; welke soorten zijn er?

Er zijn meerdere ziektes waar u uw kitten tegen kunt beschermen. In de eerste plaats zijn er de inentingen die door dierenartsen sterk aangeraden worden voor alle katten. Deze ziektes kunnen een dodelijke afloop hebben, het immuunsysteem van uw kitten is hier niet tegen opgewassen.

Inentingen kitten:

Overige inentingen, afhankelijk van leefomstandigheden kitten:

Inentingen kitten; vaccinatieschema

Zoals gezegd hebben kittens eerst genoeg aan de antistoffen die ze vanuit de moedermelk opnemen. Jonge katjes hebben een zwak immuunsysteem, waardoor ze erg vatbaar zijn voor ziekten. Daarom worden zij vaker gevaccineerd dan volwassen katten. Mensen hebben soms genoeg aan een vaccin in onze kindertijd, bij katten is dit niet zo. Zij bouwen niet genoeg weerstand op en moeten dus herhaaldelijk een nieuwe prik halen.

In principe is dit het vaccinatie schema voor kittens:

 

Lees ook meer over het vervolg van het vaccinatie schema in het artikel ‘Inentingen kat’