U bent hier: Praktische tips Katten Katten verzorging

Gerelateerde informatie

Katten verzorging

Katten verzorging; gebitsverzorging kat

Katten verzorgingGebitsproblemen zijn de meest voorkomende problemen bij katten. Houd daarom de tanden en kiezen van uw kat in de gaten en laat ze regelmatig controleren door een dierenarts. Als uw kat veel tandplak heeft, dan kan dit leiden tot ontstoken tandvlees en allerlei nare gevolgen. Goede kattenbrokken en eventueel het poetsen van de tanden van uw kat kunnen tandplak voorkomen.

Katten verzorging; gezondheid en vaccinaties

Voor de gezondheid van uw kat is het belangrijk om uw huisdier jaarlijks naar de dierenarts te brengen voor een check. Uw kat krijgt dan direct de juiste vaccinaties. Houd er rekening mee dat een kat dus regelmatig kosten met zich mee brengt. Want ook na inentingen kan uw kat natuurlijk ziek worden. Er zijn verschillende kattenziektes waar uw huisdier mee te maken kan krijgen. Gelukkig is het ook een mogelijkheid om een kattenverzekering af te sluiten. 

Katten verzorging; spelen met uw huisdier

In principe vermaakt een kat zich snel. Helemaal als hij naar buiten mag of een soortgenootje heeft waarmee hij graag speelt. Maar dat betekent niet dat u niet met uw huisdier hoeft te spelen. Elke kat vindt het heerlijk om aandacht van zijn baasje te krijgen. Geef hem die dan ook, elke dag!

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering