U bent hier: Praktische tips Katten Kattenvoer

Gerelateerde informatie

Kattenvoer

KattenvoerHeeft u een kat of ‘krijgt’ u er binnenkort één? Dan wilt u natuurlijk goed kattenvoer aanbieden. Maar waar moet u rekening mee houden? Om er voor te zorgen dat uw kat goed gezond blijft, helpt Zoekdierenarts u graag op weg. U vindt hier alle informatie over het kattenvoer dat u het beste aan uw huisdier kunt geven.

Kattenvoer; welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten voer voor uw kat, zoals blikvoer of kattenbrokken. In principe zitten in kattenbrokken de meeste voedingsstoffen, ook zijn brokken goed voor de tanden. Als extraatje of als traktatie op bijvoorbeeld dierendag kan het dieet van uw kat uitgebreid worden met blikvoer. Alleen blikvoer zorgt voor meer aanslag op de tanden en dit kan gebitsproblemen als gevolg hebben. Ook is de kans op overgewicht groter als u uw kat alleen blikvoer geeft. Lees meer over ‘Wat eten katten?’

Kattenvoer; waar kopen?

Hoogwaardige kattenbrokken koopt u in dierenspeciaalzaken, tuincentra of bij de dierenarts. Ze zijn anders samengesteld dan goedkope brokjes uit bijvoorbeeld een supermarkt. Het grote verschil zit in de verteerbaarheid van en de voedingsstoffen in de brokken. In de goedkopere supermarktbrokjes zitten veel toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. De duurdere brokjes zijn completer samengesteld. U hoeft uw kat hier dus ook minder van te geven. Daarnaast hebben deze brokken ook andere, minstens zo belangrijke, voordelen: uw kat blijft gezonder en fitter!

Kattenvoer; voordelen voor uw kat

Goed kattenvoer, zoals voedzame kattenbrokken, heeft dus veel voordelen voor uw kat. Het afweersysteem van uw huisdier wordt er door versterkt waardoor uw kat minder snel ziek wordt. Ook de huid en de vacht blijven gezonder, met minder huid- en vachtproblemen als gevolg.

Het juiste voedsel voor uw kat is afgestemd op zijn leeftijd, leefomstandigheden en ook op zijn medische geschiedenis. Speciaal voer kan gegeven worden als uw kat gesteriliseerd is, nierfalen, hartproblemen of suikerziekte heeft. Goed kattenvoer werkt preventief tegen overgewicht en bijvoorbeeld blaasgruis.

Meer weten over de juiste voeding voor uw kat? Lees dan ook:

Wat eten katten?

Hoeveel eet een kat?

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering