U bent hier: Praktische tips Katten Kattenziekten

Gerelateerde informatie

Kattenziekten

KattenziektenHelaas is het bijna niet te voorkomen dat uw kat eens in zijn leven ziek wordt. Gelukkig zijn niet alle kattenziekten ernstig. Bovendien geneest u kat in de meeste gevallen. Soms dankzij extra verzorging, soms dankzij hulp van uw dierenarts. Zoekdierenarts helpt u graag uw kat gezond te houden en vertelt u daarom meer over kattenziekten.

Welke kattenziekten komen voor

Net als ieder dier kan ook een kat ziek worden. Er zijn allerlei kattenziekten. Sommige ziekten zijn aangeboren, bijvoorbeeld hartfalen, maar uw kat kan ook ziek worden na contact met een soortgenootje die bijvoorbeeld last heeft van een verkoudheid. Op Zoekdierenarts vindt u een overzicht van de meest voorkomende kattenziekten en de bijbehorende symptomen. Twijfelt u over de gezondheid van uw kat, neem dan altijd contact op met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt.

Let op: er is ook een ziekte die Kattenziekte heet. 

Kattenziekten; wat kan de dierenarts

Een kattenziekte kunt u soms zelf herkennen, maar uit zich niet altijd duidelijk. Een bezoekje aan de dierenarts is waardevol. Laat uw kat bijvoorbeeld jaarlijks checken op kattenziekten. Mocht de kat klachten hebben, dan zijn allerlei onderzoeken mogelijk: bloedonderzoek, urineonderzoek, röntgen en echo’s. Zo spoort de dierenarts kattenziekten snel op. Een aantal veel voorkomende kattenziekten kunt u voorkomen door inentingen voor katten.

Kattenziekten; wormen en vlooien

Veelvoorkomende kattenziekten zijn wormen en vlooien bij katten. Gelukkig zijn beide goed te voorkomen en te behandelen. Zorg voor de juiste ontwormingsmaatregelen en maak gebruik van anti-vlooienmiddeltjes. Uw dierenarts kan u hier goed over adviseren.

Overige kattenziekten

Uw kat is een waardevolle huisgenoot. Een kattenziekte is erg vervelend en u wilt dit dan ook zo snel mogelijk herkennen. We hebben voor u de belangrijkste klachten bij katten op een rij gezet. Bij twijfel kunt u het beste een dierenarts raadplegen. Een kattenverzekering is interessant om op de oplopende kosten te besparen.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering