U bent hier: Praktische tips Katten Kosten castratie kat

Gerelateerde informatie

Kosten castratie kat

Kosten castratie katU heeft een kater en denkt erover na om hem te laten castreren? De meeste dierenartsen juichen dit toe. In Nederland hebben we namelijk te maken met heel veel ongewenste nestjes kittens. De dierentehuizen en asiels zitten bomvol.

Natuurlijk wilt u weten wat u kunt verwachten van een castratie bij uw kat. Wat zijn de kosten bijvoorbeeld, maar u bent vast ook benieuwd naar de voor- en nadelen. Zoekdierenarts geeft u hier graag antwoord op zodat u de juiste keuze voor uw kat kunt maken.

Kosten castratie kat; dierenarts gebonden

Als we het hebben over een castratie dan bedoelen we daarmee de behandeling van een kater. De castratie van uw kat betekent dat de teelballen van uw huisdier verwijderd worden tijdens een korte operatie. Een castratie bij uw kat kost natuurlijk geld. Niet elke dierenarts rekent hetzelfde bedrag voor een castratie. De gemiddelde kosten liggen tussen de €55,- en de €70,- voor een castratie. U kunt eenvoudig een dierenarts of dierenkliniek zoeken en de kosten voor een castratie bij hen opvragen en met elkaar vergelijken. Ook is het mogelijk om uw kat te verzekeren zodat de kosten voor de castratie (gedeeltelijk) vergoed worden.

Kosten castratie kat; afwegingen

Als u uw kat laat castreren, kan hij niet meer voor kittens ‘zorgen’. Wilt u wel graag een nestje? Bedenk wel dat u voor alle kittens een goed baasje moeten vinden. Daarbij brengt een nestje kittens de nodige kosten met zich mee: bijvoorbeeld voor de inenting van de kittens en het voer voor de kittens. 

Als u zelf wel graag een nestje kittens wilt, is het belangrijk dat u voorkomt dat uw kat bij andere poezen uit de buurt kan komen. Zo weet u zeker dat u geen andere katteneigenaar opzadelt met een nestje. Als uw gewenste kittens er eenmaal zijn, is het verstandig om uw kat zo snel mogelijk te laten castreren. Er zitten namelijk verschillende voordelen aan de castratie van uw kat:

Omdat een castratie nou eenmaal een operatie is, kunnen er na de ingreep problemen ontstaan. Uw dierenarts kan u hier over informeren. Wat belangrijk is om te weten, is dat de voedingsbehoefte van uw kat anders wordt als hij gecastreerd is. Houdt u hier geen rekening mee, dan is de kans op overgewicht groot. 

Kosten castratie kat; vanaf welke leeftijd

U kunt uw kat het beste laten castreren als hij ongeveer 6 maanden oud is. Dan is uw huisdier namelijk geslachtsrijp en dus in staat om voor nageslacht te zorgen. Zoek meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt om een afspraak te maken voor de castratie van uw kat.

Als katteneigenaar krijgt u ook te maken met andere kosten. Zoekdierenarts heeft deze kosten voor u op een rijtje gezet:

Kosten inenting kat

> Kosten sterilisatie kat

> Kosten chip kat

> Kosten ontwormen kat

> Kosten inslapen kat

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering