U bent hier: Praktische tips Katten Kosten chip kitten

Gerelateerde informatie

Kosten chip kitten

Kosten chip kittenKrijgt u binnenkort een kitten? Dan is het verstandig om al na te denken over het chippen van uw huisdier. U kunt uw kitten al heel jong laten chippen, zelfs als hij nog ‘in’ het nest zit. Door uw katje te laten chippen, kan hij terug gebracht worden als hij wegloopt. En weglopen is iets wat veel kittens helaas doen. Vaak heeft dit te maken met het feit dat het diertje nog niet gewend is aan zijn nieuwe leefomgeving. Ook zijn kittens vaak zo nieuwsgierig en speels dat ze verdwalen. U begrijpt: uw kitten laten chippen is een verstandige keuze. Maar natuurlijk brengt dit wel kosten met zich mee. We vertellen u er graag meer over. 

Hoe gaat het chippen van uw kitten in zijn werk?

De dierenarts brengt de chip bij uw kitten aan met een injectienaald. De chip wordt vlak onder de huid geplaatst, vaak ter hoogte van de schouderbladen van uw huisdier. In sommige gevallen kunt u de chip voelen als u uw kitten aait. U voelt dan een klein bobbeltje. Uw kitten voelt gelukkig amper iets van de plaatsing van de chip en kan meteen weer met u mee naar huis. 

Let op: de chip moet aangemeld worden bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren!

Daadwerkelijke kosten chip kitten

De kosten voor het plaatsen van een chip bij een kitten verschillen per dierenarts. Gemiddeld betaalt u tussen de €30,- en de €50,-. Deze kosten bestaan uit de chip zelf en natuurlijk de plaatsing door uw dierenarts. Sommige dierenartsen melden de chip zelf aan bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Hier worden ook kosten voor in rekening gebracht. Meld u de chip zelf aan, dan betaalt u eenmalig €4,50. Tip: verhuist u binnenkort? Vergeet uw adreswijziging dan niet door te geven aan de databank!

Omdat dierenartsen zelf mogen bepalen wat zij rekenen voor de plaatsing van een chip bij uw kitten, is het verstandig om de kosten per dierenarts op te vragen en te vergelijken. Zoek direct dierenartsen en dierenklinieken bij u in de buurt.

Op kosten chip kitten besparen

Als u uw kitten wilt laten chippen, kunt u deze afspraak combineren met de inentingen die uw huisdier krijgt. Hierdoor kunt u vaak besparen op de consultkosten. Vraag uw dierenarts of dierenkliniek naar de mogelijkheden. 

Naast de kosten voor het chippen, brengt een kitten natuurlijk ook andere kosten met zich mee. Lees er meer over:

Kosten inenting kitten

Kosten sterilisatie kitten

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering