U bent hier: Praktische tips Katten Kosten chippen kat

Gerelateerde informatie

Kosten chippen kat

Kosten chippen kat: waarom en hoe uw kat chippen?

Heeft u net een nieuwe kat of kitten in huis? Dan komen er zaken als steriliseren, ontwormen, inenten en ook chippen aan de orde. Katten raken helaas nog vaak zoek, zeker als uw kat buiten mag spelen. Het is vaak onmogelijk de eigenaar terug te vinden. Door het plaatsen van een kleine onderhuidse chip, kan een instantie als de Dierenbescherming u vinden. Hiervoor moet u wel de chip laten registreren. Lees alles over 'Kat chippen'

Kosten chip kat

Kosten chippen kat

De kosten voor het chippen van de kat verschillen per dierenarts. Wat belangrijk is om te weten, is dat u betaalt voor een aantal dingen:

  • de chip en de plaatsing daarvan
  • aanmelding van de chip bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren 

 

De kosten voor het chippen op een rij:

  • De meeste dierenartsen in Nederland rekenen een bedrag tussen €30,- en de €50,- voor de chip en het consult. Vaak hebben dierenartsen speciale acties zodat u uw kat of poes meteen kunt laten chippen én steriliseren of castreren. U ontvangt dan vaak een korting op de behandelingen.
  • Voor de registratie van de chip rekent de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren eenmalig €4,50.


Sommige dierenartsen registeren de chip voor u. Dit kunt u terug zien op uw nota. Het kan ook zo zijn dat u de chip zelf moet aanmelden. U krijgt hiervoor instructies van uw dierenarts. 

Let op: verhuist u? Vergeet dan niet om dit te melden bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren.

Kosten chippen kat: andere kosten kat

Wilt u meer weten over de kosten van de zorg voor uw kat? De aanschaf van een kitten of kat lijkt zo simpel. Maar u moet zich realiseren dat u zich voor vele jaren aan een dier verbindt. Sommige katten worden wel 15 jaar of ouder. Net als ieder dier heeft een kat recht op goede verzorging en eventuele medische zorg. Meer weten over een inschatting van de basiskosten van een kat? Lees dan ook:

> Kosten inenting kat

> Kosten castratie kat

> Kosten inslapen kat

> Kosten sterilisatie kat

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering