U bent hier: Praktische tips Katten Kosten inenting kitten

Gerelateerde informatie

Kosten inenting kitten

Kosten inenting kittenKrijgt u binnenkort een kitten? Of verwacht u een nestje kittens? Dan is het belangrijk om alvast na te denken over de inenting van uw huisdiertje(s). Maar waarom én wanneer moet uw kitten eigenlijk ingeënt worden en wat zijn de kosten van zo’n inenting? Zoekdierenarts heeft alle informatie voor u op een rij gezet.

Kosten inenting kitten; waarom en wanneer inenten?

Een kitten heeft meerdere inentingen nodig om goed beschermd te zijn tegen verschillende ziekten. Vooral jonge dieren zijn erg gevoelig voor infecties en ziekten die door virussen worden veroorzaakt. Dankzij de inentingen maakt het lichaam van uw huisdiertje alvast afweerstoffen aan. Besmetting kan zo in de meeste gevallen voorkomen worden. Laat u uw kitten niet inenten en raakt hij bijvoorbeeld besmet met de niesziekte of kattenziekte, dan kan dit een fatale afloop voor uw huisdier hebben. Lees uitgebreide informatie hierover in het artikel 'Inentingen kitten'

Kosten inentingen kitten: soorten vaccinaties

Als uw kitten ongeveer negen weken is, dan moet hij voor het eerst ingeënt worden. De vaccinaties worden herhaald als uw huisdier twaalf weken is. Hierna is uw katje voorlopig beschermd tegen de niesziekte en kattenziekte. Het is belangrijk dat de inenting tegen de niesziekte jaarlijks herhaald wordt en de inenting tegen de kattenziekte eens in de drie jaar. Als uw kitten drie maanden is, dan kan hij ook ingeënt worden tegen hondsdolheid. Deze vaccinaties heeft een beschermingsduur van drie jaar. Deze inenting is vooral nuttig als u naar het buitenland gaat met uw kitten.

Uw dierenarts kan u een handig schema geven waarop alle benodigde inentingen staan. Heeft uw kitten een vaccinatie gehad, dan wordt deze bijgeschreven in zijn vaccinatieboekje. 

Daadwerkelijke kosten inenting kitten

De kosten voor de inenting van een kitten verschillen per dierenarts. U betaalt voor de desbetreffende vaccinatie(s) en het consult, maar er kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor het vaccinatieboekje en zelfs voor het bijhouden daarvan.

De gemiddelde kosten liggen tussen de €60,- en €70,- per inentingsmoment. Soms kan een afspraak voor een inenting gecombineerd worden met het chippen van uw kitten. Hiermee kunt u vaak geld besparen. Ook is het dierenartsbezoek voor de inentingen een goed moment om uw kitten even na te laten kijken en te laten wegen.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering