U bent hier: Praktische tips Katten Kosten kat

Gerelateerde informatie

Kosten kat

Kosten katOf u nu een raskat of een gewone kat heeft, de kosten van een kat kunnen behoorlijk zijn. Niet alleen het voer maar ook eventuele ziektekosten voelt u in de portemonnee. Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk uw kat te verzekeren voor kosten van de dierenarts. Zoekdierenarts geeft u een overzicht van de meest voorkomende kosten voor de kat.

Kosten kat; aanschaf

De kosten voor de aanschaf van een kat zijn meestal niet zo hoog. Kittens zijn vaak gratis en een kat uit een asiel kost om en nabij de € 50,- . Raskatten daarentegen kunnen behoorlijk duur zijn. De prijs van een raskat kan oplopen tot wel € 1.000,-. 

U kunt de aanschaf van uw kat dus zo duur maken als u zelf wilt. Heeft u zelf geen uitgesproken voorkeur? Denk dan aan de asiels die overvol zitten en de katten daar die maar al te graag een nieuw baasje willen.

Kosten kat; veel voorkomende ingrepen

Om u een idee te geven van de kosten van een medische ingreep bij een kat, hebben we hieronder een aantal veel voorkomende behandelingen voor u op een rijtje gezet. De kosten zijn indicaties en hangen onder andere af van de leeftijd van de kat.

Indicatie kosten sterilisatie poes: deze liggen tussen de € 110,-- en €  130,--

Indicatie kosten castratie kater: deze liggen tussen de € 55,-- en € 70,--

Indicatie kosten vaccinaties kat: deze liggen tussen de € 60,-- en € 70,--

Tip! Gezien de vaak onverwachte en soms hoge kosten is het raadzaam een verzekering voor uw kat af te sluiten.

Kosten kat; overige kosten

Krijgt u binnenkort een kat? Dan heeft u altijd ‘eerste’ kosten zoals de aanschaf van verschillende verzorgingsproducten. Schaf in ieder geval een kattenbak en kattenbakvulling, eten- en waterbak, voer, krabpaal, borstel en kam en speeltjes aan. Maar vergeet ook de kosten voor inenting van uw kat en het chippen van uw kat niet.

Zoek een verzekering