U bent hier: Praktische tips Katten Kosten sterilisatie kitten

Gerelateerde informatie

Kosten sterilisatie kitten

Kosten sterilisatie kittenHeeft u één of meerdere kittens en wilt u weten wat de kosten voor de sterilisatie van uw huisdiertje(s) zijn? Zoekdierenarts geeft u graag meer informatie. We vertellen op deze pagina ook wat een sterilisatie inhoudt en wat de voor- en nadelen van deze ingreep zijn.

Gemiddelde kosten sterilisatie kitten

Een sterilisatie van een kitten betekent dat uw kitten een behandeling ondergaat waardoor ze onvruchtbaar wordt. We hebben het in dit geval over vrouwtjes kittens. Mannetjes kittens worden namelijk gecastreerd. De sterilisatie van uw kitten is een operatie. Tijdens deze operatie is uw kitten onder narcose. De dierenarts verwijdert tijdens de ingreep de eierstokken van uw huisdier. Als de baarmoeder vergroot is, kan deze ook verwijderd worden. Dit beslist uw dierenarts op dat moment. De kosten voor een sterilisatie liggen gemiddeld tussen €110,- en €130,- per sterilisatie. Let op: dit is een indicatie, uw dierenarts kan andere tarieven hanteren.   

Wanneer kitten laten steriliseren?

Wanneer kunt u uw kitten laten steriliseren en waar moet u rekening mee houden? De meeste dierenartsen houden de leeftijdsgrens van 6 of 7 maanden aan. Vraag uw dierenarts om zijn advies. U kiest voor de sterilisatie omdat u niet wilt dat uw kat een nestje krijgt. Maar wist u ook dat deze ingreep gunstige gevolgen heeft voor de gezondheid van uw huisdier? Zo loopt uw kitten dankzij de sterilisatie minder risico op suikerziekte, melkkliertumoren en een baarmoederontsteking. De kosten voor de sterilisatie van uw kitten zijn vaak veel minder hoog dan de behandeling van één van deze aandoeningen.  

Kosten sterilisatie kitten; wat moet u verder weten

Omdat een sterilisatie een medische ingreep is, zijn hier risico’s aan verbonden. Ook blijft er een wond(je) over na de operatie. Uw kitten kan een ontsteking krijgen als ze hier veel aan likt of krabt. De dierenarts kan een kattenkraag adviseren om een ontsteking te voorkomen. Wist u dat uw kitten andere voedingsbehoeften heeft na de sterilisatie? Houd hier rekening mee en voorkom dat ze last krijgt van overgewicht. Uw dierenarts kan u hier alles over vertellen.

Andere kosten waar u rekening mee moet houden als u een kitten heeft of krijgt:

Kosten inenting kitten

Kosten chip kitten

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering