U bent hier: Praktische tips Katten Wat eten katten?

Gerelateerde informatie

Wat eten katten?

Net als honden zijn katten van nature vleeseters. Om te zorgen dat uw kat gezond is heeft het goed kattenvoer nodig. Een kitten eet tot een maand of 6 speciaal voer voor kittens. Lees meer over ‘Wat eten kittens?wat eten katten

Wat eten katten: kattenbrokken

In principe zijn kattenbrokken een complete maaltijd voor uw kat. Goede kattenbrokken bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen voor katten. Voor de tanden van de kat is het belangrijk om dagelijks kattenbrokken te eten. Let op: er is een duidelijk verschil tussen kattenbrokken en kittenbrokken, geef je volwassen kat dus geen kittenbrokjes!

Wat eten katten: blikvoer katten

Blikvoer of natvoer is een lekkere afwisseling voor uw kat. Het is echter niet nodig om dit te geven als u goede kattenbrokken geeft.  Lees meer over ‘Wat is goed kattenvoer?

Wat eten katten: rauw vlees

Katten lusten graag rauw vlees, dit is prima om te voeren. Geef de kat geen rauwe vis en ook geen rauw varkensvlees. Houd rekening met risico’s die rauw vlees meebrengen voor mensen.

Wat eten katten: tussendoortje voor de kat

Uw kat zal een tussendoortje erg waarderen, maar het is niet nodig om te geven. Zeker de tallozen kattensnoepjes uit de winkel zijn erg ongezond. Wilt u toch graag iets geven aan uw kat? Kies dan voor een stukje worst of een beetje room. Geef vooral geen lever, chocola of rauw varkensvlees!

Wat eten katten: drinken voor de kat

Katten hebben genoeg aan vers water, zet dit dus altijd klaar voor je kat. Melk is niet nodig en sommige katten krijgen hier darmklachten van.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering