U bent hier: Praktische tips Katten Wat eten kittens?

Gerelateerde informatie

Wat eten kittens?

Heeft uw poes een nestje kittens gekregen en wilt u weten wat kittens eten? Of krijgt u binnenkort een kitten? Vind hier alle informatie over wat kittens eten.

Eten kitten 0-3weken

De eerste weken drinkt de kitten alleen moedermelk. Houd wel het gewicht van de kitten in de gaten. Als de kittens piepen en u vermoedt dat de kitten te weinig melk krijgt, dan kunt u het bijvoeren met kittenmelk. Geef nooit ‘gewone’ melk. Katten kunnen slecht tegen lactose.

Eten kitten 3-5 weken

Als de kitten ongeveer 3 weken oud is, kunt u starten met het geven van kittenblikvoer. Meng dit voer met kittenmelk.  De kitten drinkt op deze leeftijd nog steeds moedermelk.

Eten kitten 5-7 weken

U kunt starten met het geven van kattenbrokjes. Week de brokjes in kittenmelk of water. Na een tijdje zal de kitten ook de vaste kattenbrokjes gaan pakken. Zo wennen zij langzamerhand aan het vaste voer. Ook op deze leeftijd drinkt de kitten nog moedermelk.

Ontspenen 7 weken

Wanneer de kitten ongeveer 7 weken oud is, zal de moederpoes het niet langer accepteren dat de kittens melk willen drinken. Dit wordt ook wel ontspenen genoemd. De kitten eet nu vooral kattenbrokjes.

Hoe vaak eten kittens?

Jonge kittens eten ongeveer 6 keer op een dag. Dit zijn kleine porties.

Hoe vaak eten volwassen katten?

Een volwassen kat eet ongeveer 2 keer per dag. U kunt het beste uw kat ‘s ochtends en ‘s avonds voorzien van eten. 

Voederplaats kitten

Zorg dat u uw kitten altijd voert op dezelfde plaats. Dit omdat katten gewoonte dieren zijn. Het is belangrijk dat het rustig is op de plaats waar de kitten eet. Geef uw kat ook niet te eten in de buurt van de kattenbak.

Kattensnoepjes

Er is niets mis met een extra verwennerij voor uw kat. Doe dit wel met mate. Als u te veel snoepjes geeft, dan eet uw kat minder normaal voer. En dit bevat belangrijke voedingsstoffen voor uw kat.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering