U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Cavianamen: inspiratie voor uw nieuwe cavia

Gerelateerde informatie

Cavianamen: inspiratie voor uw nieuwe cavia

Bent u van plan een of meerdere cavia’s in huis te nemen? Zoekt u nog leuke, interessante cavianamen? Een naam is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de pret. Vooral kinderen vinden het erg leuk om cavianamen te bedenken, maak er dus een gezellige gebeurtenis van. Heeft u wat inspiratie nodig? Wij geven u alvast wat tips.

Populaire cavianamen

Er zijn natuurlijk allerlei cavianamen te bedenken. Misschien vindt u het leuk om de cavia te vernoemen naar uw favoriete zanger, een filmpersonage, of een gewone ‘mensennaam’ te geven. Of u houdt van namen die vaak voorkomen bij cavia’s. Een aantal populaire cavianamen:

  • Babbel
  • Gabber
  • Balou
  • Bruintje
  • Rex
  • Poekie
  • Snuitje

Originele cavianamen

Houdt u meer van originele cavianamen? Dan is het leuk om zelf een naam samen te stellen. Of kies voor de naam van een relatief onbekend iemand. Een naam die eigenlijk voor andere dieren is bestemd kan ook heel origineel zijn. Denk aan een cavia met de naam Max of Kitty. Ook namen uit een ander land kunnen erg origineel zijn. Zorg er wel voor dat de naam goed uit te spreken is en herkenbaar is voor de cavia als u hem aanspreekt.

Grappige cavianamen

Veel mensen zijn gecharmeerd van grappige cavianamen. Het zijn natuurlijk ook vermakelijke en charmante beestjes. Door hun gekke geluidjes en schattige gehups zijn ze eigenlijk van zichzelf al grappig. Een passende naam kan gerust een Disneyfiguur zijn, denk aan Tarzan, Alladin of Ariel. Ook stripfiguren als Suske en Wiske zijn leuk om naar te vernoemen. Grappig is het ook om zo’n klein, schattig dier een naam van een stoere grote hond te geven. Max, Rex, Diesel, of juist Willem, Jaap, Truus….erg grappig voor de cavia.