U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Hamster kopen; kosten en tips

Gerelateerde informatie

Hamster kopen; kosten en tips

Hamster kopen: overwegingen voor aanschaf

Een hamster kopen; dat is een beslissing die soms gemakkelijk genomen wordt. Zo’n lief klein diertje in huis geeft weinig werk en is toch gezellig. Zeker kinderen kunnen impulsief zijn en overzien niet zo goed wat het betekent om een hamster in huis te hebben. Hoewel hamsters redelijk gemakkelijke diertjes zijn en niet veel verzorging nodig hebben, zijn er wel wat overwegingen voor aanschaf nodig. Wie gaat het diertje verzorgen? Wat als u op vakantie gaat? Heeft u geld voor goed voer en dierenartskosten? En een fijne plek voor een grote hamsterkooi?

Hamster kopen: kosten onderhoud en hamsterkooi

Bij het kopen van hamster (of meerdere) komen natuurlijk kosten kijken. Kijk alvast even rond in dierenwinkels en op internet als u overweegt een hamster in huis te halen. Een hamsterkooi is in ieder geval noodzakelijk, let er ook op dat deze groot genoeg is en dat de hamster speelmogelijkheden heeft. Er zijn verschillende typen hamsterkooien te koop. Verder heeft de hamster hamstervoer nodig, een voerbakje en drinkfles. Qua verzorging moet u verder vooral denken aan eventuele dierenartskosten en een leuke speelplek.

hamster kopen

Hamster kopen: tuincentra en dierenwinkels

Het is tegenwoordig mogelijk een hamster te kopen op allerlei plekken. Niet alleen in alle dierenwinkels zijn de goudhamsters en dwerghamsters te vinden. Zelfs tuincentra bieden ze voor lage prijzen aan. Het is hierdoor erg laagdrempelig om zo’n beestje mee te nemen tijdens een middagje met de kinderen in de winkel. Het nadeel van dit soort winkels is dat er weinig kennis van hamsters aanwezig is. Soms is niet bekend hoe oud het diertje precies is en ook gebeurt het regelmatig dat u een mannetje meekrijgt, terwijl u een vrouwtje wilde. Kennis over de verzorging en medische zaken is ook vaak niet aanwezig.

Hamster kopen: voordelen van een fokker

Wilt u serieus een hamster kopen? Dan is het zeker de moeite waar een betrouwbaar adres te zoeken, zoals een hamsterfokker. Een goede fokker kan u veel vertellen over de hamster en bekijkt of het bij u past. Er zijn behoorlijke karakterverschillen tussen de verschillende hamstersoorten, ook hier kunt u een goed advies over krijgen. Met een beetje geluk is de hamster al tam gemaakt en krijgt u een goed advies over de huisvesting en bijvoorbeeld het schoonmaken van de kooi.

Hamster kopen: knaagdierenopvang

Ook een knaagdierenopvang is zeker de moeite waard om eens te kijken voor een hamster. Er zijn in Nederland meerdere knaagdierenopvangcentra, waar hamsters terecht komen die zijn weggedaan door hun eigenaar.