U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Kosten castratie tamme rat

Gerelateerde informatie

Kosten castratie tamme rat

Is castratie van een rat mogelijk?

Jazeker. Met castreren bedoelen wij het onvruchtbaar maken van een mannetjesrat. Dit gebeurt door de testikels te verwijderen. De castratie van een tamme rat wordt niet zomaar gedaan. Alle tamme ratten komen in de pubertijd en vooral mannetjes kunnen dan dominant en agressief zijn. Dit gaat meestal wel over. Als het echt niet te doen is, kunt u de rat laten castreren.  Aangezien ratten al vanaf ongeveer 5 weken vruchtbaar zijn, moet u mannetjes en vrouwtjes al snel scheiden.

Kosten castratie rat

De prijs van castratie van de tamme rat varieert nogal eens. Over het algemeen gebeurt de castratie onder narcose, niet iedere kliniek gebruikt hetzelfde middel. Daarnaast verschilt de prijs erg per dierenkliniek, in het westen zijn de prijzen bijvoorbeeld een stuk hoger dan in het oosten. Ook bij u in de buurt kunnen de prijzen onderling verschillen. Vergelijk daarom altijd de tarieven bij dierenartsen.

Reken op een bedrag tussen de 40 en 80 euro per rat. Deze kosten hebben te maken met het feit dat het wel echt een operatie is. De tamme rat krijgt dan ook een narcose in de kliniek en heeft ook nazorg nodig.

Andere kosten bij de tamme rat:

Kosten sterilisatie rat