U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Kosten castreren cavia

Gerelateerde informatie

Kosten castreren cavia

Cavia castreren

Met castreren bedoelen wij het onvruchtbaar maken van een mannetjescavia (beer). De castratie van een cavia heeft voor- en nadelen. Toch raden we het wel aan bij cavia’s die u in huis heeft. Belangrijkste redenen zijn het voorkomen van onderlinge agressie en ongewenste nakomelingen.

Overleg met uw dierenarts wanneer castratie van uw cavia het beste gedaan kan worden. Meestal gebeurt castratie bij cavia’s vanaf de leeftijd van 4 maanden. 

Kosten castratie cavia

De prijs van castratie van de cavia varieert nogal eens. Het hangt af van een aantal punten. Zo zijn er verschillende soorten narcose: de gewone narcose en de gasnarcose. Ook is het gewicht van de cavia van invloed op de kosten, in verband met de verdoving. Daarnaast hangt het ook van de dierenarts en de locatie af wat u betaalt. Vergelijk daarom altijd de tarieven bij dierenartsen.

zoek een dierenarts

Reken op een bedrag tussen de 50 en 110 euro per cavia. Deze kosten hebben te maken met het feit dat het wel echt een operatie is. De cavia krijgt dan ook een narcose in de kliniek en heeft ook nazorg nodig. Houd in gedachten dat ongewenste nakomelingen ook gevoed moeten worden, dit kost dus ook geld.

Andere kosten bij de cavia:

Kosten sterilisatie cavia
Kosten inslapen cavia