U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Kosten inslapen cavia

Gerelateerde informatie

Kosten inslapen cavia

Cavia laten inslapen?

Soms staat u voor een vreselijke keuze, omdat uw cavia niet meer te redden is. U kunt het beestje dan rustig laten inslapen bij de dierenarts. Dit is eigenlijk niets anders dan euthanasie plegen. Het laten inslapen van uw cavia is een uiterst redmiddel om uw cavia lijden te besparen. Normaal gesproken wordt een cavia tussen de 4 en 7 jaar. Er zijn verschillende redenen om uw cavia te laten inslapen:

  • Ondraaglijke, niet te behandelen pijn
  • Geen waardig bestaan meer mogelijk, bijvoorbeeld niet meer kunnen lopen
  • Uitzichtloze ziekte

Inslapen van de cavia; hoe werkt het

Uw dierenarts bespreekt samen met u de beste opties. Als u kiest voor het laten inslapen van de cavia, gebeurt dit net als bij euthanasie in 2 stappen. De cavia kan soms bij u thuis inslapen, maar meestal op de praktijk van de dierenarts. De cavia wordt eerst in slaap gebracht door een narcosemiddel. Daarna krijgt hij het spuitje, waardoor hij een hartstilstand krijgt. U mag bij uw cavia blijven, een goede manier om hem zonder stress rustig in te laten slapen.

Kosten cavia laten inslapen

De kosten voor het inslapen van de cavia verschillen per dierenarts. Het hangt er van af of het thuis of op de praktijk gebeurt. Ook zijn de kosten voor de dierenarts regio gebonden. Houd daarnaast rekening met kosten die de dierenarts rekent voor crematie, begraven of transporteren van uw cavia. Vergelijk altijd de tarieven van dierenartsen in uw regio. 

Andere kosten cavia:

Klachten bij knaagdieren

Kosten sterilisatie cavia
Kosten castreren cavia