U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Kosten sterilisatie tamme rat

Gerelateerde informatie

Kosten sterilisatie tamme rat

Rat steriliseren; wel of niet?

Met steriliseren bedoelen wij het onvruchtbaar maken van een vrouwtjesrat. Dierenartsen kiezen er niet standaard voor om sterilisatie bij tamme ratten aan te raden. Het wordt eigenlijk alleen gedaan als er medische redenen voor zijn. Bijvoorbeeld het ontstaan van grote melkkliertumoren. Groot voordeel is dat met sterilisatie de kans op tumoren wordt beperkt. De sterilisatie brengt voor een klein diertje als de rat best wat risico’s met zich mee. Gelukkig worden de narcosemiddelen steeds beter en de technieken moderner. Is het echter alleen bedoeld om 2 ratten samen te kunnen houden, kies dan liever voor 2 vrouwtjes of 2 mannetjes.

Overleg met uw dierenarts of sterilisatie van uw rat aan te raden is. De dierenarts vertelt u ook wanneer dit dan het beste moment is.

Kosten voor sterilisatie rat

De kosten van sterilisatie van de tamme rat kunnen uiteenlopen. De rat is een klein en teer dier, daarom heeft hij veel zorg nodig tijdens en na de operatie. Relatief gezien is de sterilisatie van de rat dus best prijzig. De dierenkliniek kan kiezen voor moderne of meer traditionele operatietechnieken. Ook zijn er meerdere manieren om de rat te verdoven. De kosten verschillen per dierenarts, vergelijk daarom altijd de tarieven bij dierenartsen.

Andere kosten bij de tamme rat:

Kosten castratie tamme rat