U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Speelgoed hamster; wat vindt hij leuk?

Speelgoed hamster; wat vindt hij leuk?

Een hamster is graag samen met andere hamsters. Grote kans dat u er dus meerdere in een kooi heeft zitten. Een ruime kooi is dan een eerste vereiste, lees ook meer over ‘Hamsterkooi: goede huisvesting voor hamsters’. Omdat hamsters actieve beestjes zijn die zich kunnen vervelen, is speelgoed in de kooi een goed idee. Houd er wel rekening mee dat hamsters ’s nachts actief zijn. Bedenk dus ook goed waar u de kooi neerzet.

Speelgoed voor de hamster uit de dierenwinkel

Er is een enorm aanbod aan allerlei speelgoed voor hamsters in dierenwinkel en online. Bekend is natuurlijk het molentje om in te rennen. Deze vindt u in allerlei kleuren en maten. Belangrijk is het formaat, hij moet niet te klein zijn. Voor dwerghamsters geldt juist dat het molentje niet te groot mag zijn, hij gaat er namelijk erg hard in lopen. Ook leuk voor de hamster (en nuttig tegen gebitsproblemen!) zijn knaagspeeltjes. Een klein zandbakje met chinchilla zand is leuk om te graven. Ook is dit een mooie manier om de nagels af te slijten. Verder kunt u huisjes, hangmatjes en klimtorens kopen. Ook een buizensysteem waar de hamsters doorheen kunnen rennen is erg vermakelijk. Let wel op bij al het speelgoed: de hamster plast en poept overal, het moet dus ook weer schoon. Meer over ‘schoonmaak en hygiëne van de hamsterkooi

Zelf speelgoed voor de hamster maken

Minstens zo leuk als speelgoed kopen is het om zelf speelgoed te maken! Bijvoorbeeld heel eenvoudig door wc-rolletjes in het hok te leggen, eventueel met iets lekkers erin. Ook een paar velletjes wc papier leiden tot veel vermaak bij hamsters. Zelf een huisje maken van karton of kokosnoot is ook een goed idee. Houd er wel rekening mee dat uw hamster overal op knaagt. En dat hij in het huisje kan slapen (dan ziet u de hamster dus minder).